Українця у РФ звинуватили в “нацизмі та жорстокості” на Курщині, хоча той не виїжджав з Києва: що він сказав ТСН

Російські пропагандисти розповсюджують відео з чоловіками у військовій формі та касці з нацистською емблемою на Курщині, які нібито ображають літнього чоловік, та запевняють, що ці двоє військових – це українці. Щоправда, ні акценту українського у них, ні жодного натяку на те, що у відео саме українці, немає. Блогер Шарій, якому повідомлено про держзраду, опублікував фото та особисті дані чоловіка з Івано-Франківщини з інформацією, що нібито на цьому відео – саме він.

ТСН розшукала Василя та поспілкувалася з ним – про це в сюжеті ТСН Валерії Ковалінської.

Василь Данилюк розповідає, що через ролик російських пропагандистів від учора його телефон розривається від дзвінків росіян.

“Дзвонять, але я блокую ті номери”, – каже Василь.

Як заявляють росіяни, українці з емблемами “СС” пародіюють німецьку мову та нібито ображають літнього чоловіка в Курській області, який каже військовим, що заблукав. Усе супроводжується ліричною музикою. І це лише один із прикладів російської дискредитації українських воїнів. Тут використовують чоловіка поважного віку як образ жертви нацистів.

Цей ролик розмістив проросійський блогер Анатолій Шарій, який відсиджується в Європі. Той, що отримав підозру в державній зраді, зокрема він допомагав ФСБ Росії робити постановні відео з допитами українських полонених. І вкотре Шарій підіграє росіянам. Саме він публікує фото та дані Василя.

У російській Держдумі депутат від ЛДПР Слуцький обіцяє 5 мільйонів рублів за тих, хто впіймає хлопців з відео.

ТСН зустрілася з Василем у Києві. Каже – з міста і країни не виїжджав, про те, що Шарій вказав на те, що у фейковому ролику буцімто він, дізнався від друзів.

“Я весь цей час був у Києві. Нікуди не виїжджав. До цього відео в мене немає жодного стосунку. На цьому відео зовсім не мій голос, зовсім інша людина – як можна в таке повірити, я не можу сказати, але люди, бачите, повірили. Десь вони дістали ту фотографію 10-річної давності, виставили якусь стару інформацію про проживання. Я не живу по тих адресах. Почали дзвонити та погрожувати. Шарій, напевно, хоче легалізувати таким чином руські рублі, ці 5 млн, тому виставив інформацію у своєму блозі”, – каже Василь Данилюк.

Василь сьогодні вже звернувся до правоохоронних органів.

“Я написав заяву в кіберполіцію, яка буде займатися цією справою, через погрози”, – каже він.

Під час нашого інтерв’ю Василеві ще декілька разів телефонують на мобільний, він зазначає, що це шахраї.

Поліціянти кажуть – з такими заявами, як Василь, до них звертаються часто. Кожен випадок розслідують, але громадянам нагадують – самим бути пильними та розуміти, що вірити росіянам не можна.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини за 16 серпня 2024 року | Новини України

Нагадаємо, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко проаналізував операцію ЗСУ в Курській області.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *