Південна Корея заборонить їсти собак: що відомо

Південна Корея заявляє, що заборонить вживання в їжу собачого м'яса і планує ухвалити закон до кінця цього року.

Про це пише Sky News.

Закон про припинення традиційної, але суперечливої практики матиме трирічний пільговий період, а собаче м'ясо буде повністю заборонено від 2027 року.

Корейська практика споживання собачого м'яса спричинила критику з боку борців за права тварин за кордоном, проте опір усередині країни також зростає, особливо з боку молоді.

“Настав час покласти край соціальним конфліктам та розбіжностям навколо споживання собачого м'яса шляхом ухвалення спеціального закону, спрямованого на припинення цього споживання”, – заявив політик Ю Ий-дон.

За його словами, уряд представить цього року законопроєкт про забезпечення дотримання заборони, додавши, що він упевнений, що його буде ухвалено.

Законопроєкти, спрямовані проти собачого м'яса, у минулому провалилися через протести представників галузі та занепокоєння засобами для існування фермерів та власників ресторанів.

Заборона буде містити трирічний пільговий період і фінансову підтримку для підприємств, які бажають вийти з торгівлі.

Вживання собачого м'яса стало набагато менш поширеним явищем, ніж раніше, але його їдять деякі люди похилого віку і подають у деяких ресторанах.

За даними уряду, в країні налічується близько 1150 ферм з розведення собак, 34 бійні, 219 дистриб'юторських компаній та 1600 ресторанів, де подають собаче м'ясо.

Нагадаємо, Байден традиційно помилував двох індичок до Дня подяки. Ця традиція відбувається ще від 1947 року.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *