Тушкованку можна зберігати в прохолодному і темному місці до одного року, а щоб зробити її ситнішою, радимо додати перлову кашу. Вона містить багато корисних речовин і швидко відновлює сили.
Процес приготування:
- Спочатку перловку потрібно замочити на ніч або на 3-4 години. Потім промити до повністю прозорої води і варити близько 40 хвилин.
- Куряче м'ясо відварити (воду трохи посолити). Охолодити, перебрати від кісточок, бульйон процідити (він вам ще знадобиться).
- Дрібно нарізати цибулю. Викласти на дно каструлі з товстим дном і пасерувати до золотистого кольору. Додати м'ясо і бульйон, перловку і лавровий лист. Не забудьте про спеції. Тушкувати приблизно 20 хвилин.
- Тушкованку розкласти по банках і стерилізувати кожну на водяній бані 15 хвилин. Під кожну кришечку не забудьте покласти 1 столову ложку топленого масла чи жиру. Закрити, поки гарячі.
Можна приготувати тушкованку за таким самим принципом також з іншими крупами. Смачного!