День дідусів і бабусь: привітання у віршах, прозі, листівках, історія свята

День дідусів і бабусь — це свято, яке в Україні святкується щорічно 28 жовтня. Воно символізує зв'язок старшого покоління з онуками й правнуками. У різних країнах припадає на різні дні (наприклад, у США — 3 серпня), іноді є окремі свята — День бабусі та День дідуся.

Історія свята

Спільний День дідусів і бабусь запроваджений 2009 року Квітковим бюро з Нідерландів. Вони запропонували виділити хоча б один святковий день у році, щоб онуки дарували своїм бабусям і дідусям справжні живі квіти, як символ нерозривного зв'язку між поколіннями: коріння — це старше покоління родини, молоді паростки — молодше.

Що стосується дати, 28 жовтня обрано у зв'язку з тим, що саме наприкінці жовтня у давніх слов'ян відзначалися Осінні Діди – свято, покликане зміцнити зв'язок із предками та об'єднати всі покоління.

Якщо ж можливості відзначити цей день зі старшими немає, можна висловити своє тепло та турботу, надіслав дідусю та бабусі тематичні листівки або привітання.

Привітання з Днем дідусів і бабусь: проза, вірші

Вітаю з Днем бабусь та дідусів. Від щирого серця бажаю міцного здоров'я, бадьорості душі та оптимізму серця, щоб можна було і за городами стежити, і з онуками весело грати! Нехай онуки будуть гордістю для вас, нехай щодня вони вас радують щасливими посмішками та теплими обіймами!

***

В душі хвилювання і сум'яття,
Я радість зовсім не таю:
Поспішаю сьогодні з днем народження
Привітати свою бабусю.

Віршик написаний, все готово,
Бери ж, бабуся, читай:
Живи сто років і будь здорова,
Сто років не кашляй, не чихай!

***

Вітаємо наших бабусь та дідусів з таким чудовим святом, бажаємо їм здоров'я, довголіття та всіх благ! Нехай ваші душі сповняються теплом і світлом, а серця – любов'ю та радістю. Дякую за вашу турботу, ласку і терпіння, за ту мудрість, яку ви передаєте своїм дітям та онукам. Живіть щасливо!

***

Здавалося б, просте слово БАБУСЯ!
Але як воно особливо звучить!
У ньому – промінчик сонця і гора оладок,
У ньому казка дитинства ласкаво дзюрчить!
У ньому – чуйне увагу і ніжність,
Посмішки світло, тепло коханих рук!
Біжать роки, але все ж, як і раніше,
Ти, БАБУСЯ, мій найвірніший друг!
Спасибі за терпіння і турботу!
Здоров'я тобі, мила моя!
На довгі і щасливі роки
Великого ЩАСТЯ побажаю я!

***

Наші улюблені бабусі й дідусі, ви в житті чимало побачили, набралися мудрості й нам трохи передали. Поспішаємо привітати вас зі святом! Бажаємо, щоб онуки й діти вас цінували, любили, а бурі й хвороби, щоб повз проходили. Нехай виплати країна вам підвищить раз в сто, а всі гіркоти й смутки хай відступлять, немов за помахом чарівної палички! Завжди будемо вам вдячні! З Днем бабусь і дідусів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *