А нещодавно в Мережі показали, як варили яйця 1914 року. Виявляється, існувало кілька важливих правил, про які сучасні кухарі забули. А даремно, тому що продукт виходить надзвичайно смачним.
У той час варені яйця вважалися не просто корисною, але й доволі складною у приготуванні стравою. Наприклад, тоді яйця не було заведено класти в холодну воду до каструлі, а потім доводити до кипіння. Спочатку рідина мала закипіти сама, а вже потім у неї клали яйця. Кажуть, що саме завдяки цьому методу консистенція жовтка й білка виходила ідеальною.
Також якщо яйце покласти в кип'яток, а не в холодну воду, а потім зварити, його шкаралупа краще очищається, а смак та аромат стають дуже приємними. Після варіння яйце обов'язково клали у крижану воду, щоб завершився процес приготування і жовток не затвердів надто сильно.
1914 року існувало кілька варіантів варіння яєць залежно від того, як їх хотіли приготувати. Наприклад, для рідкого жовтка яйця потрібно було просто потримати в киплячій воді 3 хвилини, а потім одразу перенести в холодну воду.
Для сучасного варіанту яйця-пашот продукт тримали в киплячій воді вже 4-5 хвилин, а потім також занурювали у прохолодну воду.
А для твердого жовтка яйця готували щонайменше 12 хвилин. Потім поміщали в холодну воду.
Тоді існувала думка, якщо варені яйця помістити в холодну воду після варіння, тоді на жовтках не буде жодного нальоту. Вони матимуть приємний і дуже яскравий жовтий колір. А щоб шкаралупа не тріскала під час варіння, до води додавали трошки солі.
Читайте також: