5 причин, чому ваш мозок обирає їжу як "заспокійливе"

У стані стресу мозок активує механізми, які спонукають нас їсти. Це не просто звичка, а складна реакція, пов’язана з гормонами, нейромедіаторами та емоційною регуляцією.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку нутриціолога Олени Костюк.
Чому їжа стала антидепресантом
Коли в житті емоційно важко, то їжа стає:
- джерелом дофаміну ненадовго
- способом впоратись зі стресом, коли апетит "ламається"
- єдиним дозволеним задоволенням
- механізмом притуплення емоцій, які немає сил прожити
- лептину (гормон ситості)
- інсуліну (рівень цукру в крові)
- греліну (гормон голоду)
- знижується пульс
- м'язи розслабляються
- тривожність притуплюється
- Названо найкращий сніданок, який корисний для серця та знижує холестерин
- 8 перекусів, які завжди варто брати в дорогу
- Топ-5 способів, які зроблять похід у McDonald’s корисним для здоров'я