Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Цей дешевий продукт з магазину захистить серце та знизить холестерин

Всі новини | 02.07.2025

Цей дешевий продукт з магазину захистить серце та знизить холестерин
Скромний овоч з магазину, який коштує недорого, може стати вашим секретним інгредієнтом у боротьбі за низький холестерин та здоровий кишечник. Про який саме продукт йдеться, розповідає РБК-Україна з посиланням на дослідження в Clinical Phytoscience journal. Який овоч з магазину допоможе знизити холестерин? Професор Франклін Джозеф назвав червону капусту справжнім "суперфудом". Червона капуста вирізняється своїм вражаючим поживним профілем, який включає:
  • Клітковину, яка важлива для здорового травлення.
  • Антиоксиданти, тобто боротьба з вільними радикалами в організмі.
  • Протизапальні властивості, які допомагають зменшити запалення.
  • Поліфеноли та антоціани - саме ці сполуки надають капусті її характерний яскраво-червоний колір і активно борються із запаленням та окислювальним стресом.
"Червона капуста - один з найбільш недооцінених суперфудів у супермаркеті. Вона багата на клітковину, низькокалорійна та містить сполуки, які підтримують здоров'я кишечника, знижують рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності та сприяють здоровій імунній системі", - сказав фахівець. "Це неймовірний продукт - особливо якщо врахувати його ціну", додав він. Здоровий кишечник - запорука всього Професор Джозеф детальніше розповів, як пребіотичні волокна червоної капусти живлять корисні бактерії кишечника, прагнучи збалансованого мікробіому  концепції, яка все частіше пов'язується з перевагами від травлення до психічного благополуччя. "Здоров'я кишечника відіграє величезну роль у всьому: від імунітету до регуляції настрою. Додавання кількох ложок сирої або злегка приготованої червоної капусти до ваших страв – це простий спосіб підтримати його", - сказав він. Окрім користі для здоров'я кишечника, червона капуста містить сполуки, схожі на сульфорафан, що міститься в броколі, які, як вважається, допомагають знизити ризик деяких видів раку. Червона капуста підтримує шляхи детоксикації в печінці, допомагає знизити запалення і навіть була пов'язана з покращенням здоров'я серця завдяки своєму антиоксидантному профілю. Червона капуста та холестерин Порада професора Джозефа підтверджується дослідженням, опублікованим у журналі Clinical Phytoscience 2019 року. Дослідження показало, що у кроликів з високим рівнем холестерину споживання цього овоча було ефективним у зниженні їхнього рівня. У кроликів з гіперхолестеринемією листя червоної капусти показали значне зниження холестерину, холестерину ліпопротеїнів низької щільності та рівня триацилгліцеролу порівняно з групами, яким вводили екстракт. Листя червоної капусти має вищий потенціал покращення проти зміненого ліпідемічного профілю та перекисного окислення ліпідів порівняно з її екстрактом, що пояснює її здатність запобігати виснаженню ендогенних антиоксидантних ферментів: SOD та CAT. Окреме дослідження, що з'явилося в журналі Федерації американських товариств експериментальної біології, також наголосило, що дуже молоді рослини червоної капусти можуть знизити ризик серцевих захворювань. Вас може зацікавити
  • Названо корисну альтернативу солі, яка захищає серце
  • Продукт №1 проти запалення, який доступний кожному українцю
  • П'ять причин, чому грецький йогурт має стати частиною вашого раціону