Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Цей швидкий рецепт кабачків - просто "підпал". Рідні будуть просити добавки

Всі новини | 23.07.2025

Цей швидкий рецепт кабачків - просто "підпал". Рідні будуть просити добавки
У розпал кабачкового сезону хочеться простих, смачних та корисних страв. І один із найкращих варіантів - швидкі мариновані кабачки, які готуються за лічені хвилини, а смакують як страва з ресторану. Ідеальні для обіду, вечері або пікніка, їх не треба варити чи консервувати, а просто замаринувати в ароматній заправці. РБК-Україна ділиться дуже простим та швидким рецептом з популярних в українців овочів. Що потрібно для приготування?
  • Кабачки - 500 г
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Мед або цукор - 0,5 ст. л.
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Петрушка - пучок
  • Часник - 1–2 зубчики
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Чорний мелений перець - за смаком
Як готувати? Покроковий рецепт: Наріжте кабачки тонкими кільцями.

Рецепт маринованих кабачків (Скриншот) Посоліть їх і залиште на 5-10 хвилин, щоб виділилася зайва волога. Тим часом наріжте петрушку і подрібніть часник. Приготуйте маринад: змішайте мед або цукор, часник, перець, оцет та рослинну олію. Злийте рідину з кабачків. Додайте до них маринад і зелень, добре перемішайте.

Додайте маринад та перемішайте (Скриншот) Поставте в холодильник на 20-30 хвилин, щоб кабачки просочилися смаками. Усього півгодини і у вас будуть соковиті, ароматні кабачки з нотками часнику, кислинки та свіжої зелені готові до столу. Їх можна подавати як самостійну закуску або гарнір до м’яса, риби, картоплі чи гречки. Радимо краще брати молоді кабачки з тонкою шкіркою - вони ніжніші та швидше маринуються. Вас може зацікавити

  • Рецепт кабачків, які смачніші за м’ясо
  • Ніжна ікра з кабачків, яка підкорює з першої ложки
  • Дієтичні рулетики з кабачків, які не зашкодять фігурі
В матеріалі були використані такі джерела: YouTube-канал кулінарки Alina FooDee.