Ви точно запікаєте м'ясо неправильно! Лікар-дієтолог назвала головну помилку

Багато хто з нас звик використовувати рукав для запікання, вважаючи його зручним і корисним для приготування м'яса та овочів. Однак, за словами гастроентеролога, цей спосіб може бути небезпечним.
В інтерв'ю РБК-Україна професор та дієтолог-гастроентеролог Галина Анохіна розповіла, чому варто відмовитися від синтетичних матеріалів на кухні та як готувати улюблені страви правильно, щоб вони були не лише смачними, а й безпечними для здоров'я.
"Я не рекомендую нічого запікати в рукаві - це синтетичний матеріал," - категорично заявляє гастроентеролог.
Вона радить обирати інші методи: запікати страви в тісті або ж відкрито, без будь-яких обгорток. Цей підхід дозволить уникнути контакту їжі з потенційно шкідливими речовинами, які можуть виділятися із синтетики під час термічної обробки.
Ідеальна домашня шинка: рецепт від дієтолога
Якщо ви любите м'ясо, але турбуєтеся про його користь, гастроентеролог пропонує простий рецепт приготування чудової домашньої шинки. Для цього ідеально підійде ошийок.
- Помістіть м'ясо у крутий окріп.
- Після занурення м'яса трохи зменшіть вогонь і варіть його годину чи годину і двадцять хвилин без додавання солі.
- Витягніть м'ясо з бульйону і дайте йому охолонути.
- Лише після охолодження посоліть, поперчіть та нашпигуйте часником за смаком.
- Покладіть приготований продукт у скляний або емальований посуд і поставте в холодильник.
- Бульйон, у якому варилося м'ясо, можна не виливати, а використати для приготування перших страв, таких як борщ чи капусняк.
- Ці 6 продуктів зовсім не вегетаріанські, як ви могли подумати
- Скільки сосисок можна їсти без шкоди для здоров’я?
- 5 продуктів, які можуть призвести до втоми та стресу