Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Соковита курка-гриль, яка буде танути у роті: її має приготувати кожен

Всі новини | 03.08.2025

Соковита курка-гриль, яка буде танути у роті: її має приготувати кожен
Приготувати соковиту курку-гриль можна вдома і вона стане справжньою окрасою святкового столу. Перевірений рецепт допоможе зберегти соковитість і ніжність навіть у духовці. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Ксенії Радостіної. Курка-гриль: простий рецепт За словами кулінара, часто в магазинах трапляється тушка курки, в якій 90% білого м'яса. А воно виходить сухим при запіканні, тому такий спосіб допомагає зробити її соковитою. Інгредієнти:
  • курка - приблизно 2,2 кг
  • вершкове масло мʼяке (кімнатної температури) - 100 г 
  • часник - 6 зубчиків
  • сіль - 1 ст. л
  • мелений перець - 1 ч. л
  • коріандр мелений - 2 ч. л
  • сушений базилік - 1 ч. л
Спосіб приготування Спочатку ставимо суміш з вершкового масла і спецій на 20 секунд в мікрохвильову і змащуємо курку.

Курка-гриль (фото: кадр з відео) Маринуємо курку 1 годину - не в холодильнику. Далі відправляємо в духовку на 1 годину при температурі 180°C і ще на 1 годину при температурі 150°C. В результаті курка виходить неймовірно ароматною та соковитою.

Рецепт соковитої курки-гриль (фото: кадр з відео)

        Переглянути цей допис в Instagram                      

Допис, поширений Ксенія Радостіна ‍ Фудблогер Рецепти

Вас може зацікавити
  • Рецепт соковитої запіканки із кабачків, яку захочеться готувати знову і знову
  • Вишуканий салат з хамоном та лохиною, який виходить не гірше за ресторанний
  • Дієтичні рулетики з кабачків, які не зашкодять фігурі