10 продуктів, які шкодять шлунку та викликають печію: а ви їх їсте?

Вживання деяких продуктів може сприяти підвищенню кислотності шлунку, що призводить до печії та дискомфорту. Варто знати, що їсти з обережністю, щоб уникнути неприємних симптомів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instаgram-сторінку дієтолога Ольги Безуглої.
Симптоми печії
Печія - це відчуття печіння або дискомфорту за грудиною, яке зазвичай виникає через потрапляння шлункової кислоти в стравохід.
Ось основні симптоми печії:
- печіння за грудиною - відчуття жару або печіння, яке часто піднімається від живота до горла
- кислий або гіркий присмак у роті - через підйом кислоти зі шлунка
- відрижка - пов’язана з підвищеним газоутворенням і підйомом шлункового вмісту
- відчуття клубка в горлі або труднощі з ковтанням
- кашель або хрипота - особливо вночі, через подразнення стравоходу
- біль у горлі або охриплість - якщо кислота потрапляє на голосові зв’язки
- шампанське
- пиво
- помідори (і соуси на їх основі)
- апельсини та цитрусові
- м’ятний чай
- смажене м’ясо
- ковбаса й інша жирна перероблена їжа
- цибуля (особливо сира)
- шоколад
- кава (навіть без кофеїну)
- Що категорично ніколи не можна робити при болі у шлунку
- 6 вітамінів, які можуть нашкодити шлунку
- П'ять продуктів, які викликають дискомфорт та здуття живота