Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Хліб буде сприяти схудненню, якщо уникати цих 5 помилок у харчуванні

Всі новини | 19.08.2025

Хліб буде сприяти схудненню, якщо уникати цих 5 помилок у харчуванні
Неправильне вживання хліба - часта причина набору зайвої ваги. Надмірна кількість, поєднання з висококалорійними продуктами можуть зводити нанівець користь від цього продукту. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Live strong. Вибір неправильного виду хліба Білий хліб з великим вмістом цукру та жиру швидко підвищує рівень цукру в крові, стимулює апетит і сприяє накопиченню жиру. Цільнозернові продукти є надійним джерелом білка для нарощування м’язів та клітковини, що забезпечує ситість, а також вітамінів групи B та мінералів, які сприяють зниженню ваги та контролю ваги. Купуючи хліб, шукайте на етикетці напис "100% цільнозерновий" і переконайтеся, що цільнозернова мука вказана першим інгредієнтом.  Краще обирати ще житній або хліб з висівками. Хліб з доданим цукром Доданий цукор, зокрема кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, міститься в багатьох магазинних хлібах. Замість того, щоб стабілізувати рівень цукру в крові, він призводить до раптових стрибків. Зазвичай після їжі рівень цукру в крові різко падає і виникне бурчанням у животі. Варто обирати хліб, який містить до 5 г або менше доданого цукру на порцію. Їсте хліб з продуктами, багатими на вуглеводи Поєднання занадто великої кількості вуглеводів в одному прийомі їжі (наприклад, макарони та картопля) може негативно вплинути на здоров'я. Тож, коли ви їсте хліб, не поєднуйте його з продуктами, багатих на вуглеводи. Дотримуйтесь однієї порції вуглеводів на один прийом їжі або перекус - приблизно кожні три-п'ять годин, щоб допомогти регулювати рівень цукру в крові. Надмірна кількість Хліб містить вуглеводи, і навіть цільнозерновий додає калорії. Якщо їх більше, ніж витрачається, організм відкладає зайві калорії у вигляді жиру. Якщо раціон сильно "завалений" хлібом, може зменшитися споживання білка та овочів, які дають тривале насичення. Хліб легко їсти у великих кількостях, особливо у вигляді бутербродів або з маслом/сиром, і навіть не відчувати, що калорій забагато. Вживання перед сном Після вечері організм менше витрачає енергію, тому надлишкові калорії легко відкладаються у вигляді жиру. Хліб, особливо білий або здобний, швидко підвищує цукор у крові та стимулює відкладення жиру. Також вечірнє переїдання хлібом може погіршувати сон, а недостатній або поганий сон уповільнює обмін речовин і стимулює апетит наступного дня. Часто хліб ввечері їдять з маслом, сиром, ковбасою або солодким - це ще більше підвищує калорійність. Вас може зацікавити:
  • Нутриціолог розповіла, який хліб корисний для здоров'я та коли його потрібно їсти
  • Вчені розповіли, чи корисний білий хліб
  • 5 видів хліба з українських магазинів, які містять надлишок солі