Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Названо ідеальний час для вживання йогурту: це варто знати усім

Всі новини | 20.08.2025

Названо ідеальний час для вживання йогурту: це варто знати усім
Споживання йогурту у правильний час доби буде сприяти кращому травленню та підтримуватиме мікрофлору кишківника. Найкраще дотримуватись цього, щоб отримати максимум користі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health. Що варто знати

Йогурт містить пробіотики - корисні бактерії, які можуть покращити здоров’я кишечника. Зокрема, містить лактобактерії, стрептококи та біфідобактерії.

Лактобактерії мають більше шансів вижити в середовищі шлунка та досягти кишечника, якщо пити йогурт під час їжі або за 30 хвилин до. Все тому, що рівень шлункової кислоти нижчий, коли шлунок порожній.

Найгірший час для вживання йогурту для здоров'я кишечника - це через 30 хвилин після їжі.

Йогурт може допомогти вам схуднути, якщо вживати його як:

  • перекус
  • на десерт
  • на сніданок
  • перед їжею

Регулярне споживання йогурту пов’язане з підтримкою стабільної ваги тіла, частково тому, що він замінює менш корисну, цукромістку або жирну їжу у раціоні. Заміна нездорових закусок, десертів або інгредієнтів (таких як майонез) йогуртом може допомогти скоротити калорії та схуднути.

Високий рівень кальцію та білка, що міститься в йогурті, також може регулювати апетит і запобігати переїданню. Вживання йогурту перед їжею може запобігти переїданню.

Кращий час для вживання йогурту для здоров'я кісток:

  • щодня в один і той самий час (наприклад, на сніданок), щоб допомогти виробити щоденну звичку
  • після фізичних вправ
Який йогурт корисний Найкорисніший варіант - це простий натуральний йогурт. Він містить живі культури бактерій (пробіотики), які підтримують мікрофлору кишечника. Йогурти з маркуванням "живі та активні бактерії" або "probiotic" допомагають травленню, зміцнюють імунітет і можуть зменшувати запальні процеси. Для людей, які стежать за вагою, підходять йогурти з низьким відсотком жиру. Високожирні йогурти теж корисні, але їх калорійність вища. Солодкі йогурти з фруктовими сиропами часто містять багато цукру, що знижує їх користь. Тому краще додавати свіжі фрукти або мед самостійно.

У 170 г звичайного знежиреного йогурту містить: 

  • калорій - 107
  • білок - 8,92 г  
  • жири - 2,64 г
  • вуглеводи - 12 г
  • цукор - 12 г
  • клітковина - 0 г
  • холестерин - 10,2 мг
  • кальцій - 311 мг
  Вас може зацікавити:
  • Що корисніше для здоров'я - грецький йогурт чи кефір
  • Топ-6 молочних продуктів, які майже не містять цукру та не шкодять фігурі
  • Названо шкідливий йогурт, який продається майже у всіх магазинах