Коричневий чи білий: ось який цукор краще купувати

Білий цукор, світло-коричневий і темно-коричневий отримують з одних і тих самих рослин, але дещо відрізняються способом обробки. Вони також мають різні текстури, смаки та кулінарне використання.
Білий цукор Це рафінований продукт, його виробляють із цукрової тростини або буряка, очищуючи від усіх домішок і майже повністю видаляючи мелясу (густий темний сироп, який утворюється під час виробництва). Коричневий цукор Згідно з даними Міністерства сільського господарства США (USDA), такий цукор містить певну кількість мелясу. Він може бути:
- нерафінованим (природний колір через залишки мелясу після мінімальної обробки)
- рафінованим з доданою меляcою (часто у промисловому виробництві)
- діабету
- хвороб серця
- гіпертонії (високого кров'яного тиску)
- ожиріння
Якщо ви хочете зменшити вміст цукру в рецепті, ви можете поекспериментувати, просто використавши на третину менше, ніж зазначено в рецепті. Окрім зменшення вмісту, це може зменшити калорійність. Інші види альтернатив включають:
- мед
- кленовий сироп
- кокосовий цукор
- концентрати фруктових соків
- стевія
- Скільки ложок цукру можна насправді вживати щодня без загрози здоров'ю
- Жінка не їла цукор 3 місяці та показала, як змінилось її тіло
- Скільки цукру можна вживати дитині щодня та у яких продуктах його найбільше