Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Торт з дерунів: рецепт нової страви української кухні

Всі новини | 16.09.2025

Торт з дерунів: рецепт нової страви української кухні
Торт із дерунів - простий спосіб перетворити звичні картопляні деруни на вишукану страву. Страва сподобається і дорослим, і дітям. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка. Торт з дерунів Інгредієнти:
  • картопля - 1 кг
  • борошно - 2 ст.л
  • яйця - 1 шт.
  • сіль перець - до смаку
  • ковбаски мисливські - 150 г
  • грудинка копчена - 150 г
  • сир твердий - 150 г
  • сметана - 150 г
  • часник - 2 зубчики
  • зелена цибуля для подачі
Спосіб приготування Картоплю натріть на тертці, додайте до неї борошно, яйце, сіль та перець. Все ретельно перемішайте.  На розігріту сковорідку влийте олію та викладайте смажитись деруни однакової форми, щоб потім сформувати з них торт.

Приготування торта з дерунів (фото: кадр з відео) Сосиски поріжте і теж обсмажте на сковорідці. Грудинку наріжте тоненькими смужками і теж обсмажте.  Попередньо сир натріть на тертці. Щоб скласти торт, на шар деруна викладіть сосиски з грудинкою, сир, потім знову дерун і начинку.

Приготування торта з дерунів (фото: кадр з відео) Поставте в духовку торт та запікайте 20 хв при 180 градусах. Для соусу до сметани додайте нарізаний дрібно часник. Зверху змастіть торт соусом і посипте зеленою цибулею.

Торт з дерунів (фото: кадр з відео)   Вас може зацікавити:

  • Рецепт справжнього закарпатського бограча з 4 видами м'яса
  • Дієтолог назвала білковий сніданок, який насичує енергією на цілий день
  • Ліниві суші вдома, які можна приготувати за 10 хвилин