Торт з дерунів: рецепт нової страви української кухні

Торт із дерунів - простий спосіб перетворити звичні картопляні деруни на вишукану страву. Страва сподобається і дорослим, і дітям.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка.
Торт з дерунів
Інгредієнти:
- картопля - 1 кг
- борошно - 2 ст.л
- яйця - 1 шт.
- сіль перець - до смаку
- ковбаски мисливські - 150 г
- грудинка копчена - 150 г
- сир твердий - 150 г
- сметана - 150 г
- часник - 2 зубчики
- зелена цибуля для подачі
Приготування торта з дерунів (фото: кадр з відео)
Сосиски поріжте і теж обсмажте на сковорідці. Грудинку наріжте тоненькими смужками і теж обсмажте.
Попередньо сир натріть на тертці. Щоб скласти торт, на шар деруна викладіть сосиски з грудинкою, сир, потім знову дерун і начинку.
Приготування торта з дерунів (фото: кадр з відео)
Поставте в духовку торт та запікайте 20 хв при 180 градусах.
Для соусу до сметани додайте нарізаний дрібно часник. Зверху змастіть торт соусом і посипте зеленою цибулею.
Торт з дерунів (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Рецепт справжнього закарпатського бограча з 4 видами м'яса
- Дієтолог назвала білковий сніданок, який насичує енергією на цілий день
- Ліниві суші вдома, які можна приготувати за 10 хвилин