Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Ситний обід та вечеря без зайвих клопотів: рецепти трьох простих страв

Всі новини | 21.09.2025

Ситний обід та вечеря без зайвих клопотів: рецепти трьох простих страв
Не знаєте, що приготувати на обід чи вечерю? Зібрано три прості та смачні страви, які легко приготувати вдома й здивувати рідних. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Кулінарні рецепти від Надії". Картопля з грибами Інгредієнти:
  • картопля - 700 г
  • печериці - 800 г
  • цибуля - 2 шт.
  • вершки - 80 мл
  • часник - 2 зубчики
  • олія - 5-6 ст. л
  • топлене масло - 20-30 г
  • сіль, перець - до смаку
Спосіб приготування Печериці та картоплю очистіть і наріжте на невеличкі шматочки. Цибулю наріжте дрібними кубиками. На розігріту сковорідку влийте олію, додайте масло, викладіть цибулю і обсмажуйте до золотистої скоринки. Потім додайте гриби і обсмажуйте до готовності. На іншій сковорідці обсмажте картоплю до золотистої скоринки. Далі додайте гриби з цибулею і перемішайте. В окремій мисці змішайте вершки, часник і спеції. Таким соусом залийте картоплю і тушкуйте ще 7 хв.

Картопля з грибами (фото: кадр з відео) Макарони з куркою та броколі Інгредієнти:

  • макарони - 300 г
  • куряче філе - 300 г
  • броколі - 250 г
  • вершки - 100 мл
  • цибуля - 1 шт.
  • топлене масло - 20-30 г
  • олія для смаження
Маринад для м’яса:
  • приправа до курки - 0,5 ч. л
  • солодка паприка - 0,5 ч. л
  • прованські трави - 0,5 ч. л
  • сіль, перець - до смаку
Спосіб приготування Макарони киньте у гарчу воду та відваріть. Броколі розділіть на суцвіття. Коли макарони будуть майже готові, то вкиньте до них броколі і варіть ще 3 хв.  Філе наріжте маленькими шматочками і додайте до нього спеції. Залиште на кілька хвилин маринуватись. Цибулю наріжте дрібними кубиками. На сковорідку влийте олію, додайте вершкове масло і вкиньте цибулю обсмажуватись.  До цибулі додайте курку та смажте до золотистої скоринки. Далі влийте вершки і тушкуйте ще кілька хвилин. В кінці всипте макарони з броколі і перемішайте.

Макарони з куркою та броколі (фото: кадр з відео) Макарони зі свининою та капустою Інгредієнти:

  • макарони - 350 г
  • свинина - 400 г
  • капуста - 300 г
  • морква - 1 шт.
  • томатна паста - 1 ст. л
  • бульйон - 150-200 мл
  • сіль, перець - до смаку
  • олія для смаження
Спосіб приготування М'ясо наріжте тонкими смужками і обсмажте на середньому вогні 7 хв. Цибулю наріжте і додайте вже до обсмаженого м'яса. Додайте спеції і влийте воду або бульйон. Готуйте 25 хв. Капусту нашинкуйте, а моркву натріть на тертці. На розігріту сковорідку налийте олію і обсмажте капусту. Далі додайте моркву і тушкуйте до готовності. В кінці додайте томатну пасту і спеції.  В каструлю з кип'ятком всипте макарони та відваріть. В кінці процідіть макарони та додайте до них м'ясо та обсмажені овочі. Все перемішайте разом і можна їсти.

Макарони з м'ясом та овочами (фото: кадр з відео)   Вас може зацікавити:

  • Салат на зиму з 5 овочів, який легко готується
  • Справжній закарпатський бограч з 4 видами м'яса, який кожен може приготувати вдома
  • Ліниві суші вдома, які можна приготувати за 10 хвилин