Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Осіння гарбузова запіканка: виходить ніжна, ароматна та дуже смачна

Всі новини | 09.10.2025

Осіння гарбузова запіканка: виходить ніжна, ароматна та дуже смачна
Осінь - час смачних і ароматних страв з гарбуза. Спробуйте приготувати ніжну гарбузову запіканку, яка зігріє в холодні дні і подарує домашній затишок. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Кулінарні рецепти від Надії". Рецепт гарбузової запіканки Інгредієнти:
  • гарбуз - 800 г
  • сир кисломолочний - 400 г
  • сметана - 1 ст. л
  • яйце - 1 шт.
  • цукор - 1 ст. л
  • ванільний цукор - 1 ч. л
  • сіль - 0.5 ч.л
  • родзинки - 100 г
  • волоські горіхи - 100 г
  • крохмаль - 1 ст.л
Спосіб приготування Спочатку родзинки залийте гарячою водою на кілька хвилин, щоб вони стали м'які. Гарбуз розріжте навпіл, очистіть від насіння та шкірки. Наріжте невеликими кубиками. Покладіть у миску і додайте крохмаль і перемішайте. В окрему миску додайте сир, сметану, яйце, цукор, ванільний цукор та сіль. Масу перебийте блендером.  Сирну масу перекладіть до гарбуза та додайте подріблені горіхи і родзинки. Все ретельно перемішайте і перекладіть у форму для запікання. Випікайте при температурі 180 градусів 60 хв.

Рецепт смачної гарбузової запіканки (фото: кадр з відео)   Вас може зацікавити:

  • Рецепт ароматних повітряних булочок дітям у школу
  • Легкий салат на кожен день за 15 хвилин
  • Пиріг "12 ложок", який завжди вдається