Ніколи не їжте авокадо, яке виглядає так

Авокадо надзвичайно популярне серед українців. Його можна знайти в більшості магазинів і на ринках.Проте варто бути обережним. Адже не кожне авокадо буде здоровим і безпечним.
Яке авокадо не треба купувати - читайте в матеріалі РБК-Україна.
Яким має бути ідеальне авокадо, і на що звернути увагу?
Гарне авокадо не повинно бути ані надто твердим (це ознака того, що воно ще має дозріти), ані дуже м'яким. Воно повинно мати однорідний колір шкірки без темних плям. Його м'якоть має бути світло-зеленою. Бурі або сірі прожилки чи плями свідчать про те, що фрукт зіпсований.
Існує ще одна важлива ознака, яку ми часто ігноруємо. Купуючи авокадо, обов'язково зверніть на неї увагу.
Найголовніша ознака зіпсованого авокадо
Зіпсоване авокадо найлегше розпізнати за темною барвою навколо плодоніжки. Навіть якщо решта плода виглядає бездоганно, внутрішня частина вже почала псуватися. Відрізання коричневої частини та вживання решти може бути ризикованим.
Небезпечні зміни не завжди помітні з першого погляду. Також можна не помітити зміни смаку авокадо, адже смакові рецептори не завжди вловлюють незначні відхилення. Однак, у будь-якому випадку, ви ризикуєте своїм здоров'ям.
Навіть якщо темна пляма біля плодоніжки авокадо невелика, все одно не варто його їсти. Цілеспрямоване споживання зіпсованого авокадо, навіть якщо частина здається свіжою, може призвести до небажаних наслідків.
Чим загрожує зіпсоване авокадо?
З'ївши зіпсований фрукт, ви можете відчути:
- Біль у животі
- Блювоту
- Нудоту
- Діарею
- Часто також головний біль
- Ось коли потрібно їсти авокадо для отримання максимальної користі
- Названа кількість авокадо на день, яка дозволить прожити довше
- Як самостійно виростити авокадо в будь-якій точці світу