5 ознаки, що ви споживаєте багато шкідливих жирів: перевірте себе!

В журналі Nutrition Today йдеться, якщо після вживання бургера з картоплею фрі у вас виникає сонливість і втрата сил, то причиною може бути кількість насичених жирів у їжі. Велика кількість жирних страв може уповільнити травлення та призвести до втоми. Підвищене споживання насичених жирів пов'язане з більшою ймовірністю надмірної сонливості та втоми вдень.
Щоб почуватися якнайкраще, дотримуйтесь збалансованої дієти, яка включає переважно цільні, багаті на поживні речовини продукти. Проблеми з мозком та пам'яттю
Сlinical Nnutrition повідомляє, якщо ви не можете зосередитися або запам'ятати щось, це може бути причиною проблеми через високе споживання насичених жирів. Дослідження в журналі показують, що їжа з високим вмістом насичених жирів пов'язана з короткочасним дефіцитом уваги та часу реакції, тоді як тривале надмірне споживання пов'язане з порушенням пам'яті та когнітивних функцій.
Дієта MIND покращує пам’ять всього за три місяці. Споживання меншої кількості насичених жирів може допомогти зберегти гостроту мозку. Проблеми з травленням
За даними в журналі Nutrients, якщо здуття живота та кислотний рефлюкс стали новою нормою, це може бути сигналом організму про те, що час зменшити споживання насичених жирів. Часта печія - це прихована ознака надмірного споживання насичених жирів. Жир не тільки уповільнює травлення, але й розслабляє сфінктер між стравоходом і шлунком, що може призвести до потрапляння шлункової кислоти. Висипання на шкірі
Смажена їжа може спровокувати або загострити акне, викликаючи запалення та збільшуючи вироблення шкірного жиру.
Дослідження, опубліковане в журналі Jama Dermatology, в якому взяли участь понад 24 000 дорослих, виявило значний зв'язок між підвищеним споживанням насичених жирів та акне.
Варто включати в раціон продукти, що борються із запаленням, такі як риба, листова зелень та інші продукти, багаті на антиоксиданти. Вони можуть сприяти чистішій шкірі, а також позитивно впливати на загальний метаболічний стан. Відчуття тривожності
Annals of General Psychiatry інформує, що причин відчуття тривожності є багато, але раціон може бути одним із факторів, що сприяють цьому.
Дослідження показують чіткий зв’язок між дієтами з низьким вмістом насичених жирів, але високим вмістом корисних омега-3 жирів, такими як середземноморська дієта та зниженням рівня депресії та тривоги. Харчування - це не єдина проблема, коли йдеться про психічне здоров’я, вибір продуктів з більшою кількістю поживних речовин може підтримувати здоров’я мозку та покращувати настрій. Вас може зацікавити:
- Названо шкірки овочів та фруктів, які містять багато користі
- Чи безпечно їсти насіння болгарського перцю
- Поширена помилка, яку роблять майже всі під час варіння макаронів