Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Львівський сирник на шоколадному тісті: класичний рецепт

Всі новини | 12.10.2025

Львівський сирник на шоколадному тісті: класичний рецепт
Ніжний та ароматний класичний сирник на шоколадному тісті залишається улюбленим десертом для родинних свят і затишних вечорів. Поєднання повітряної сирної начинки з насиченим шоколадним коржем створює гармонію смаків. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт. Львівський сирник: легкий рецепт Для шоколадного коржа потрібно:
  • яйця -1 шт.
  • цукор - 60 г
  • масло - 90 г
  • сода - 1 ч.л
  • оцет - 1 ч.л
  • какао - 10 г
  • борошно - 200 г
Інгредієнти для сирного шару:
  • кисломолочний сир - 500 г
  • сметана - 100 г
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 60 г
  • ванільний цукор - 5 г
  • родзинки - 40 г
  • цедра одного лимону
Спосіб приготування: Для тіста яйце з'єднуємо з цукром та ретельно перемішуємо. Дала соду "гасимо" оцтом і додаємо до яєць разом з розтопленим маслом та какао. В кінці додаємо борошно і замішуємо тісто. Тісто розріжте на дві частини - одну покладіть в холодильник, а іншу в морозилку. Для начинки до миску додайте сметану і перебийте блендером. Окремо яйця з'єднуємо з цукром та ванільним цукром і перемішуємо, щоб все розчинилось. Додаємо це до сирної маси та знову збиваємо блендером. Натріть цедру лимона і всипте родзинки. На дно форми викладіть тісто з холодильника і влийте сирну масу. Зверху натріть тісто з морозилки, щоб утворився корж. Випікайте при температурі 180 градусів приблизно 1 годину.

Рецепт смачного львівського сирника (фото: кадр з відео)   Вас може зацікавити:

  • Рецепт смачних кокосових млинців
  • Пиріг "12 ложок", який завжди вдається
  • Смачний пиріг з куркою та грибами, який сподобається усіх родині