Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Додайте цей інгредієнт в курячий суп і він стане неперевершеним

Всі новини | 12.10.2025

Додайте цей інгредієнт в курячий суп і він стане неперевершеним
Курячий суп - це класика, яка зігріває та втішає, але навіть його можна зробити ще смачнішим. Секрет криється у простій спеції, яка, ймовірно, вже є у вашій кухонній шафці. Що саме треба додати в першу страву, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express. Хоча в супермаркетах доступний величезний вибір супів, домашній завжди смакує краще. Кулінарна експертка Крістіна Маніан з порталу Simply Recipes стверджує, що існує спосіб зробити класичний рецепт "ще смачнішим", додавши лише один інгредієнт - куркуму. Золотистий колір та пікантний смак Що ж робить ця спеція? Крістіна зазначає, що куркума додає супу "неповторний, злегка землистий та перцевий аромат". Мета полягає не в тому, щоб перебити основний смак страви, а в тому, щоб ваші гості з цікавістю запитували: "Що це за чудовий присмак?". Окрім аромату, куркума надає курячому супу "чудовий золотистий колір", який робить його вигляд вражаючим та апетитним. "Ця спеція створює блискучий золотий відтінок, який у більшості людей асоціюється з курячим супом. Гарний колір доповнює враження, адже ми їмо спочатку очима. Бонусом є те, що куркума також надзвичайно багата на поживні речовини", - додає експертка. Як правильно використовувати куркуму? Щоб отримати максимальну користь від спеції, кулінарка рекомендує "розкрити" її аромат. Цей процес передбачає нагрівання спеції для вивільнення її ефірних олій, що робить смак і запах насиченішими. Крістіна пояснює процес: "Хоча деякі кухарі додають класичні овочі для супу, як-от моркву, цибулю та селеру, сирими в гарячий бульйон, я злегка обсмажую їх перед цим. Це створює ідеальну можливість для розкриття куркуми. Після того, як овочі підсмажаться, я додаю куркуму, готую її приблизно хвилину, а потім заливаю все бульйоном". Пам'ятайте, що куркуми не потрібно багато. Якщо додати занадто велику кількість, її смак може швидко перетворитися з насиченого та землистого на "сильний і гіркий". Починайте з додавання половини чайної ложки, скуштуйте, а потім додавайте більше за власним смаком. Вас може зацікавити:
  • Чому цей забутий суп варто їсти двічі на тиждень
  • Найгірший овоч для бульйону, який перетворить страву на катастрофу
  • Поживне та недороге м’ясо для бульйону