Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Чому риба розпадається під час смаження і як цього уникнути: поради кухарів

Всі новини | 14.10.2025

Чому риба розпадається під час смаження і як цього уникнути: поради кухарів
Смаження риби здається простою справою, але навіть досвідчені господині стикаються з проблемами: риба розпадається, прилипає до сковороди або пригорає. У результаті - сухі, нерівномірно просмажені шматки, які втрачають апетитний вигляд. Як треба смажити рибу, щоб вона не розпадалася, розповідає РБК-Україна з посиланням на Onet. Чому риба розвалюється під час смаження Основна причина - волога. Якщо після розморожування на рибі залишається вода, м’ясо під час смаження починає розпадатися. Перед тим як класти шматки на сковорідку, ретельно обсушіть їх паперовим рушником. Це допоможе зберегти структуру м’яса. Не менш важливо правильно розморозити рибу, ніколи не смажте її замороженою. Інакше вона прогріється нерівномірно та швидко втратить форму. Температура має значення Часто помилка - занадто сильний вогонь. Риба тоді підгорає зовні, а всередині залишається сирою. Оптимально - смажити на середньому вогні, щоб м’ясо рівномірно приготувалося. Також не перевертайте рибу занадто часто. Дочекайтеся, поки одна сторона добре підсмажиться, і лише тоді обережно переверніть. Надмірне обертання руйнує структуру м’яса. Як обережно перекласти рибу Використовуйте силіконову або дерев’яну лопатку, щоб не пошкодити ніжне м’ясо та зберегти форму шматка. Дотримуючись цих простих порад, ви приготуєте рибу, яка буде не лише смачною, а й гарно виглядатиме на тарілці. Вас може зацікавити:
  • Чи безпечна шкірка смаженої риби?
  • 6 видів риби, які легко наситять організм вітаміном D без таблеток
  • Ось як швидко позбутися запаху смаженої риби