Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Справжня українська шпундра: рецепт смачної старовинної страви

Всі новини | 17.10.2025

Справжня українська шпундра: рецепт смачної старовинної страви
Шпундра - традиційна українська страва з буряків та свинини, що походить з козацької кухні. Страва має насичений смак і характерний рожево-червоний колір. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Карпатські шкварки". Рецепт справжньої української шпундри Інгредієнти:
  • свинина - 500 г
  • буряки квашені - 700 г
  • цибуля - 1 шт.
  • кетчуп (або мелені помідори) - 500 г
  • борошно - 50 г
  • часник - 1 головка
  • сіль - 5 г
  • чорний перець мелений - 2 г
  • буряковий квас - 500-700 мл
Спосіб приготування Що отримати квашені буряки, то їх потрібно очистити, залити холодною водою. Залиште на 10-14 днів у теплому місті.  М'ясо наріжте кубиками і перед смаженням обваляйте у борошні. Для смаження використовуйте смалець. Цибулю наріжте півкільцями і відправте смажитись до м'яса. Далі очистіть часник та дрібно наріжте, додайте у сковорідку разом зі спеціями.

Приготування смачної української шпундри (фото: кадр з відео) Залийте м'ясо кетчупом або томатною пастою. Смажте ще 2 хв, зніміть з вогню і перекладіть у глечик. Буряки наріжте тоненькими однаковими частинками і покладіть поверх м'яса у глечик. Залийте все буряковим квасом і перемішайте. Запікайте при 180 градусах 50 хв.

Рецепт смачної української шпундри (фото: кадр з відео)   Вас може зацікавити:

  • Рецепт домашньої шинки з фісташками
  • Осіння гарбузова запіканка, яка виходить ніжна та дуже смачна
  • Ароматні пухкі булочки дітям у школу