Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Цей курячий суп моментально відновить ваші сили у період застуд

Всі новини | 21.10.2025

Цей курячий суп моментально відновить ваші сили у період застуд
З настанням зимових холодів ми знову стикаємося зі щорічним "нападом" нежиті, кашлю та застуд. Якщо ви відчуваєте себе зле і потребуєте підняття духу та зміцнення організму - вам допоможе поживний курячий суп. Як приготувати страву, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис в Instagram нутриціолога Емілі Інгліш. Дієтолог поділилась рецептом супу Дієтологиня поділилася своїм улюбленим рецептом "цілющого курячого супу". І хоча він містить всього 400 ккал на порцію, Емілі запевняє, що він до краю насичений вітамінами С та А завдяки великій кількості овочів та трав. "Немає нічого більш цілющого, ніж справді хороший курячий суп. Він підніме вас на ноги, дасть усе необхідне для живлення вашого тіла та залишить відчуття тепла та затишку. Коли ви виснажені, після подорожі або напередодні сезону застуд, саме цей суп варто приготувати. Він сповнений вітамінів А та С, антиоксидантів з безлічі овочів та трав, і легко засвоюється", - сказала вона. Цей суп не тільки зігріває, а й активно підтримує імунну систему. Розрахований на чотири порції. Інгредієнти:
  • Курячі бульйонні кубики - 2 шт. (розчинити у 2,5 л окропу)
  • Невелика гілочка розмарину - 1 шт.
  • Коричневий рис - 150 г
  • Лимон - 1 шт. (цедра та сік)
  • Яйця - 2 шт.
  • Приготована смажена курка - 320–400 г (розібрана на волокна)
  • Дрібно нарізаний кріп - 1 ст.л.
  • Дрібно нарізана петрушка - 1 ст.л.
  • Морква - 2 шт.
  • Кубиками нарізаний гарбуз (баттернат) - 200 г
  • Стебла селери - 2 шт.
  • Велика цибулина - 1 шт. (дрібно нарізана)
  • Каштанові гриби - жменя (нарізані скибочками)
  • Імбирна паста - 1 ч.л.
  • Часник - 2 зубчики (подрібнені)
  • Оливкова олія - 1 ст.л.
Покроковий рецепт: У великій каструлі або глибокій сковороді розігрійте столову ложку оливкової олії на помірному вогні. Додайте дрібно нарізану цибулю, моркву, гарбуз і селеру. Злегка приправте сіллю і готуйте, обережно помішуючи, приблизно п'ять хвилин, поки овочі не почнуть розм'якшуватися. Потім додайте нарізані гриби. Після того, як гриби стануть м'якими, додайте гілочку розмарину, подрібнений часник, імбирну пасту та коричневий рис. Продовжуйте готувати ще кілька хвилин, постійно помішуючи. Влийте два літри гарячого курячого бульйону (зробленого з кубиків) і доведіть суміш до легкого кипіння. Варіть під кришкою 20 хвилин, періодично помішуючи. За необхідності додавайте зарезервований бульйон, щоб суп залишався рідким. Вмішайте подрібнену курку та цедру лимона. Тушкуйте ще п'ять хвилин або поки рис не буде готовий. Після цього вийміть гілочку розмарину і зменшіть вогонь до мінімуму. В окремій мисці збийте яйця з лимонним соком. Потім повільно, тонкою цівкою, постійно збиваючи, додайте черпак або два гарячого бульйону з супу, щоб "загартувати" яєчну суміш (це запобігає згортанню яєць). Поступово влийте цю суміш назад у каструлю, постійно помішуючи, поки суп не стане шовковистим і трохи загусне.  На цьому етапі Емілі радить вимкнути вогонь, додати сіль та перець за смаком. Свіжу петрушку та кріп слід додати в самому кінці, безпосередньо перед подачею гарячого супу.   Вас може зацікавити:
  • Рецепт сирного супу з куркою, як у кафе
  • Додайте цей інгредієнт в курячий суп і він стане неперевершеним
  • Чому цей забутий суп варто їсти двічі на тиждень