Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Домашня скумбрія в пряному маринаді: проста страва, яка підкорює з першого шматочка

Всі новини | 23.10.2025

Домашня скумбрія в пряному маринаді: проста страва, яка підкорює з першого шматочка
Скумбрія - одна з найулюбленіших риб на українських столах, а приготувати її смачно можна навіть без копчення чи смаження. Простий рецепт пряної маринованої скумбрії дозволить зробити ніжну, ароматну закуску вдома без жодних складнощів. Як приготувати скумбрію, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook. Що потрібно:
  • скумбрія свіжоморожена - 2 шт.;
  • вода - 500 мл;
  • сіль - 2 ст. л.;
  • цукор - 1 ст. л.;
  • гірчиця готова - 1 ст. л.;
  • рослинна олія - 1 ст. л.;
  • чорний перець горошком — 0,5 ч. л.;
  • коріандр - 0,5 ч. л.;
  • гвоздика - 2 шт.;
  • лавровий лист - 1 шт.
Як приготувати: Приготуйте розсіл У каструлі змішайте воду, сіль, цукор, гірчицю, олію та спеції. Доведіть до кипіння, проваріть хвилину й охолодіть. Підготуйте рибу Розморозьте скумбрію, очистіть і наріжте порційними шматочками. Маринуйте Залийте рибу холодним розсолом, накрийте та поставте в холодильник на 24 години. Порада: перед подачею прикрасьте скумбрію кільцями червоної цибулі та зеленню. Зберігати її можна до 4 днів у холодильнику. Вас може зацікавити:
  • Рецепт домашньої шинки з фісташками
  • Осіння гарбузова запіканка, яка виходить ніжна та дуже смачна
  • Ароматні пухкі булочки дітям у школу