Найкращі способи їсти яблука, щоб отримати з них максимум користі
Центр даних про харчові продукти USDA повідомляє, що очищення яблук може позбутися смаків і текстур, які менш приємні для смакових рецепторів. Але це також видаляє значну кількість клітковини.
Як виявилось, яблуко зі шкіркою може містити вдвічі більше клітковини, ніж очищене. Шкірка яблука містить як розчинну, так і нерозчинну клітковину, яка значно покращує травлення та підтримує здорову роботу кишечника.
Також не варто втрачати антиоксиданти, що містяться в яблучній шкірці. Яблука без шкірки містять більше фітонутрієнтів, зокрема флавоноїдів та поліфенолів, ніж м’якоть яблука.
Ці антиоксиданти в яблучній шкірці також можуть мати ефект проти ожиріння і захищати від хронічного запалення. Поєднуйте з білком або корисними жирами
Додавання арахісової пасти, сиру або йогурту до яблук не лише робить перекус смачнішим, а такі продукти також додають білок і корисні жири, щоб посилити поживну цінність яблук.
Вміст білка та жиру допомагає уповільнити травлення та ще більше підвищити рівень ситості. Це також зменшує швидкість. Додайте їх до сніданку, обіду чи вечері
Яблука - це легка та поживна закуска, але для ще більшої користі для здоров’я їх варто включити до свого щотижневого раціону.
Для збалансованого ранкового прийому їжі поєднайте ці фрукти з джерелом білка та жиру. Можна натерти неочищені яблука поверх йогурту та граноли, подавати їх з вівсянкою або додавати до смузі.
Фрукти також можуть бути частиною здорових обідів та вечер - зернові миски та салати чудово поєднують яблука, білок, корисні жири та вуглеводи.
Американська асоціація серця повідомляє, що змішуючи яблука з іншими продуктами, ви також отримаєте переваги для рівня цукру в крові. Вони можуть стабілізувати піки глюкози в крові, якщо їх змішувати з рафінованими зернами, такими як білий рис. Готуйте яблучні десерти
За даними Центру контролю та профілактики захворювань, солодкі яблучні ласощі, такі як пироги та тістечка, безперечно привабливі. Однак велика кількість доданого цукру може збільшувати ризик збільшення ваги, серцевих захворювань та діабету 2 типу.
Яблука можуть слугувати альтернативою доданому цукру, враховуючи їхню природну солодкість, хрусткість та універсальність. Зробіть з них яблучне пюре та тушкуйте до карамелізації, щоб отримати насичений смак. Або наріжте яблука тонкими скибочками, вмочіть в арахісову пасту, заморозьте, потім вмочіть у шоколад і знову заморозьте. Вас може зацікавити:
- Що буде з тілом, якщо з'їсти яблуко перед сном
- Найкращі способи заморожування яблук
- Коли і як збирати яблука, щоб вони довго зберігалися взимку без втрати смаку