Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Найпростіша запечена скумбрія: готова за 30 хвилин і тане в роті

Всі новини | 29.10.2025

Найпростіша запечена скумбрія: готова за 30 хвилин і тане в роті
Якщо ви шукаєте ідею для швидкої вечері, то цей рецепт запеченої скумбрії стане справжньою знахідкою. Рибка виходить соковитою, ніжною й ароматною, а головне готується всього за пів години. Як приготувати смачну рибу, щоб вона ще була й корисною, розповідає РБК-Україна з посиланням на Рецепти від Вікторії у Facebook. Інгредієнти:
  • скумбрія - 1 шт.
  • спеції - чорний перець, коріандр (за смаком)
Для маринаду:
  • соєвий соус - 5 ст. л.
  • лимонний сік - 1 ст. л.
  • цукор - 1 ч. л.
  • олія - 1 ст. л.
Як приготувати рибу Видаліть голову, хвіст, плавники та хребет. Ретельно очистіть рибу від нутрощів і чорної плівки. Отримані два філе посипте чорним перцем і коріандром з обох боків, потім наріжте на порційні шматочки. У мисці змішайте соєвий соус, лимонний сік, цукор та олію. Соєвий соус надає страві збалансований, насичений і водночас ніжний смак. Полийте рибу маринадом і залиште на 30 хвилин, щоб скумбрія ввібрала аромат спецій. Викладіть шматочки у човники з фольги шкіркою догори й відправте в розігріту духовку на 15 хвилин при 200°C. Запечена скумбрія виходить злегка карамелізованою зовні та надзвичайно соковитою всередині. Лимон додає свіжості, а соєвий соус підкреслює натуральний смак риби. Вас може зацікавити:
  • Домашня скумбрія в пряному маринаді
  • Названо найкращий час для вживання риби
  • 6 видів риби, які легко наситять організм вітаміном D без таблеток