Вже не ті апетити. Як війна змінила харчові звички українців: дослідження
56% опитаних відповіли, що під впливом війни у них змінився раціон. А цей показник на 7 пунктів вищий, ніж торік.
Головними причинами змін стало зростання цін, психологічний стрес і наслідки атак, які впливають на побут і ритм життя українців.
Для жінок і людей віком від 55 років особливо помітним є вплив емоційного виснаження та проблем зі сном - саме ці чинники найбільше позначаються на регулярності прийомів їжі та виборі продуктів.
Також дослідження показало, що зросла кількість українців, які харчуються нерегулярно - до 51%. Це на 2% більше, ніж торік. А ще українці почали більше їсти нездорової їжі, пропускати деякі прийоми їжі, пити більше кави, гарячих напоїв та алкоголю.
Раніше ми писали про те, що ціни на продукти в Україні знижувалися два місяці поспіль - у серпні та вересні. Це щорічне явище пов'язане із надходженням на ринок сезонної продукції. Далі ціни знову починають рости.
Читайте також про те, які харчові звички допомагають сповільнити старіння після 50 років.