Що краще використовувати для миття посуду - губку чи щітку?
В журналі Applied Microbiology йдеться, що щітка для миття посуду - це, безумовно, найкращий інструмент. Все тому, що набагато гігієнічніші за губки. Зокрема, щітки швидко сохнуть, особливо якщо їх повісити, а це запобігає виникненню бактерій. Вони також дають можливість мити посуд, не занурюючи руки в каструлі та сковорідки. Крім того, щітки ще й можна мити в посудомийній машині. Коли ви використовуєте брудну губку, то просто розтираєте ці мікроби навколо. Щітка служить довше - зазвичай 1-2 місяці, іноді більше. Хоч щітка дорожча, але вона окупається через триваліший термін служби. Як безпечно використовувати губкою
Губки дуже добре утримують воду та утворюють піну. Деякий посуд потребує обережного миття.
Якщо ви хочете мити губкою, то варто зробити наступне:
- щодня мийте губку, змочуючи та прогріваючи її в мікрохвильовій печі в мисці протягом однієї хвилини
- не використовуйте губку для прибирання небезпечних забруднень, таких як сире м’ясо
- ніколи не залишайте губку на дні кухонної раковини. Покладіть її туди, де вона може висохнути
- замінюйте її новою кожні два тижні
- 6 способів використання "мінералки" вдома
- Помилка при зберіганні залишків їжі, яку роблять майже усі
- Три помилки при зберіганні каструль та сковорідок, які роблять майже усі