Скільки разів можна заварювати дріп-каву: не робіть цю помилку
        
        Дріп-кава - один із найзручніших способів приготування напою вдома чи в офісі. Маленький пакетик із меленими зернами, який вішається на чашку, дозволяє отримати ароматну каву без кавомашини.
РБК-Україна розповідає, скільки разів можна заварювати напій таким способом.
Скільки разів можна заварювати дріп-каву
Кава в дріп-пакеті розрахована на одну екстракцію, тобто одне повноцінне заварювання. Під час першого контакту з гарячою водою зерна віддають усі ароматичні масла, кофеїн і кислотність. При повторному заливанні смак стає плоским, гірким або водянистим, а аромат повністю зникає.
Хімічна структура кави змінюється
Після першого заварювання мелена кава вже окислена і частково втратила свої властивості. При повторному контакті з гарячою водою в ній активізуються гіркі сполуки і таніни, які псують смак і можуть подразнювати шлунок.
Здавалося б, повторне заварювання допоможе заощадити, але в результаті ви отримаєте напій низької якості, який не принесе задоволення. Якщо хочеться слабшого смаку, краще просто долити трохи гарячої води після першого заварювання або обрати дріпи з легким обсмаженням.
Як використати кавову гущу?
Використану кавову гущу можна застосувати вдруге не як напій, а у побуті:
        - як поглинач запахів у холодильнику;
 - як натуральний скраб для шкіри;
 - або як добриво для кімнатних рослин.
 
- Названо країну, де п'ють найбільше кави у світі
 - Бариста пояснив, чому ваш домашній айс-лате - просто водяниста кава
 - Який напій корисніший - чорний чай чи кава