Ідеальний трюк для перевірки готовності випічки вдома
Новий простий "тест на блиск" допомагає без термометра визначити, чи випічка вже готова. Достатньо поглянути, як світло відбивається від скоринки і результат не підведе.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Real simple.
Деталі методу
"Тест на блиск" - найпростіший показник, що випічка готова. Все тому, що верхівка втрачає свій блискучий, вологий вигляд, що сигналізує про те, що тісто застигло.
Якщо орієнтуватись на блиск, то печиво виходить ідеально м’яким в центрі та достатньо хрустким по краях. Звичайно, ви можете поєднати цей трюк з кількома іншими простими способами, щоб ваше печиво завжди було ідеально пропеченим. Важливо, що матова поверхня може свідчити про те, що верхній шар вже пропікся і підсох, але не гарантує, що центр печива також готовий. Як перевіряти далі:
- легке натискання - м’яке печиво має трохи "пружинити", сухе хрустке печиво - тримати форму
- зубочистка або шпажка - вставлена в центр печива, повинна виходити без сирого тіста
- колір і структура - рівномірний золотавий або карамельний відтінок по всій поверхні та краях
- відставання від формочок - для кексів, пирогів і хліба. Готовий виріб трохи відходить від країв форми
- температура всередині - для хліба, великих пирогів і запіканок можна використовувати кулінарний термометр: хліб - 90-95 °C, кекси, пироги - 85 °C та запіканки - 70-75 °C
- звуковий тест - універсальний для хліба. Постукайте по дну, якщо звучить порожньо, то хліб готовий
- Скільки разів на тиждень потрібно мити усі кухонні поверхні
- Помилка при зберіганні залишків їжі, яку роблять майже усі
- Три помилки при зберіганні каструль та сковорідок, які роблять майже усі