Такі еклери в магазині не купите: рецепт, який вийде з першого разу
- вершкове масло - 250 г
- вода - 400 мл
- борошно - 300 г
- яйця - 8 шт.
- борошно - 100 г
- цукор - 200 г
- яєчний жовток - 3 шт.
- молоко - 500 мл
- вершкове масло - 200 г
- вершки 33% - 200 мл
- шоколад - 100 г
- олія - 20 мл
Приготування тіста для еклерів (фото: кадр з відео)
Для крему в каструлю додайте борошно, цукор, жовток, молоко та ретельно перемішайте. Поставте на вогонь і варіть, постійно помішуючи. Викладіть крем у миску, накрийте харчовою плівкою та залиште охолоджуватись.
Зварний крем для еклерів (фото: кадр з відео)
Далі до тіста вбийте 1 яйця та перемішайте міксером. Загалом варто вбити 8 яєць, але це потрібно зробити поступово.
На деко влийте олію. За допомогою кондитерського мішка сформуйте еклери. Випікайте при 180 градусів 40 хв.
Приготування домашніх еклерів (фото: кадр з відео)
Збийте міксером 200 г масла і додайте заварний крем. В окремій ємкості збийте міксером вершки з ванільним цукром і поступово додайте у крем.
На паровій бані розтопіть шоколад. В кожному еклері зробіть маленький надріз і наповніть їх кремом.
Приготування еклерів (фото: кадр з відео)
В кінці змастіть кожен еклер зверху шоколадом.
Рецепт смачних домашніх еклерів (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Найкращий рецепт намазки з сала до борщу
- Смачний буряк по-корейськи за всього 15 хв
- Деруни з ніжним соусом, які здивують кожного