Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Такі еклери в магазині не купите: рецепт, який вийде з першого разу

Всі новини | 12.11.2025

Такі еклери в магазині не купите: рецепт, який вийде з першого разу
Домашні еклери, як у найкращій пекарні, можна приготувати легко вдома. Знайдено ідеальний рецепт приготування заварного тіста та ніжного крему. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка. Рецепт смачних еклерів  Для тіста знадобляться такі продукти:
  • вершкове масло - 250 г
  • вода - 400 мл
  • борошно - 300 г
  • яйця - 8 шт.
Інгредієнт для крему:
  • борошно - 100 г
  • цукор - 200 г
  • яєчний жовток - 3 шт.
  • молоко - 500 мл
  • вершкове масло - 200 г
  • вершки 33% - 200 мл
  • шоколад - 100 г
  • олія - 20 мл
Спосіб приготування В каструлю додайте масло, сіль та 40 мл води. Поставте на вогонь до повного розчинення. Далі зменшіть вогонь, додайте борошно і перемішуйте. В результаті має вийти заварне тісто.

Приготування тіста для еклерів (фото: кадр з відео) Для крему в каструлю додайте борошно, цукор, жовток, молоко та ретельно перемішайте. Поставте на вогонь і варіть, постійно помішуючи. Викладіть крем у миску, накрийте харчовою плівкою та залиште охолоджуватись.

Зварний крем для еклерів (фото: кадр з відео) Далі до тіста вбийте 1 яйця та перемішайте міксером. Загалом варто вбити 8 яєць, але це потрібно зробити поступово. На деко влийте олію. За допомогою кондитерського мішка сформуйте еклери. Випікайте при 180 градусів 40 хв.

Приготування домашніх еклерів (фото: кадр з відео) Збийте міксером 200 г масла і додайте заварний крем. В окремій ємкості збийте міксером вершки з ванільним цукром і поступово додайте у крем. На паровій бані розтопіть шоколад. В кожному еклері зробіть маленький надріз і наповніть їх кремом.

Приготування еклерів (фото: кадр з відео) В кінці змастіть кожен еклер зверху шоколадом.

Рецепт смачних домашніх еклерів (фото: кадр з відео)   Вас може зацікавити:

  • Найкращий рецепт намазки з сала до борщу
  • Смачний буряк по-корейськи за всього 15 хв
  • Деруни з ніжним соусом, які здивують кожного