Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Не вінегрет, а краще: новий салат, який підкорює українців

Всі новини | 14.11.2025

Не вінегрет, а краще: новий салат, який підкорює українців
У кулінарних соцмережах стрімко набирає популярності новий салат, який користувачі вже встигли охрестити "кращим за вінегрет". Страва поєднує класичні українські інгредієнти, але завдяки простому способу приготування та більш насиченому смаку впевнено витісняє традиційний варіант зі столів. Як приготувати смачний салат, розповідає РБК-Україна з посиланням на пост в Telegram-каналі Консервація та Кулінарія. В чому секрет смаку салату Кухарі зазначають, що секрет страви у запеченому буряку та малосольному оселедці, які додають салату глибокий аромат і роблять його ситним, але водночас легким. А мінімум обробки та проста заправка дозволяють зберегти природний смак кожного продукту. Що потрібно для приготування
  • 2 запечені буряки
  • 2–3 відварені картоплини
  • 1 червона цибулина
  • 2–3 мариновані огірки
  • 2-3 шматочки філе малосольного оселедця
  • ½ банки зеленого горошку
  • кріп, сіль та домашня олія за смаком
Фахівці радять використовувати саме запечений буряк: під час запікання він карамелізується, стає солодшим і соковитішим, що робить смак салату більш виразним. Малосольний оселедець додає пікантності, а мариновані огірки та червона цибуля забезпечують свіжість та баланс. Як приготувати Усі інгредієнти потрібно нарізати тоненькими шматочками. Так салат виходить ніжним і рівномірним за текстурою. Потім усе змішати в одній мисці, додати зелений горошок, свіжий кріп і заправити ароматною домашньою олією. Солити варто обережно, адже огірки й оселедець уже мають достатню кількість солі. Страву можна подавати одразу або дати їй настоятися 10-15 хвилин, тоді смаки ще краще поєднаються. Вас може зацікавити:
  • "Вітамінний” салат з капусти, який колись був у кожній їдальні
  • Бюджетний салат із курячих сердечок, який підкорить родину
  • Деруни з ніжним соусом, які здивують кожного