Як правильно зберігати моркву, щоб вона залишалася свіжою та хрумкою
Морква часто вже за кілька днів після покупки морква втрачає хрумкість, зморщується й стає м’якою. Усе через неправильне зберігання.
Куди покласти моркву вдома, щоб вона надовго була свіжою, розповідає РБК-Україна з посиланням на Onet.
Найпоширеніша помилка
Більшість людей просто кидають моркву на дно холодильника або залишають у поліетиленовому пакеті. Такий спосіб лише пришвидшує псування. Через надмірну вологу овоч починає гнити, а без неї швидко висихає.
Правильні умови
Після покупки моркву потрібно витягти з поліетилену й дати їй "дихати". Найкраще покласти її у бавовняний мішечок і помістити в нижнє відділення холодильника, де температура стабільна й вологість помірна. Це допоможе уникнути як пересихання, так і гниття.
Також варто уникати сусідства з фруктами, які виділяють етилен - газ, що пришвидшує дозрівання й псування овочів. Тож не кладіть моркву поруч із бананами, яблуками чи грушами.
Додаткові поради
Не мийте моркву перед зберіганням. Волога стимулює розвиток бактерій, тому краще мити її лише перед уживанням.
Спробуйте метод із вологим рушником. Злегка змочіть паперовий рушник, відтисніть надлишок води, обгорніть ним моркву і покладіть у холодильник. Так вона довше залишиться свіжою й соковитою.
Якщо маєте зайву моркву, заморозьте її. Для цього овоч потрібно очистити, нарізати шматочками, обсушити й розкласти на тарілці у морозильнику. Через кілька годин перекладіть заморожені шматочки у контейнер або пакет і морква зберігатиме свіжість кілька місяців.
Вас може зацікавити:
- Як уникнути швидкого псування молока?
- Геніальний трюк, як змусити зелені помідори почервоніти за лічені дні
- Який спосіб зберігання картоплі до весни названо найкращим