Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Рецепт домашнього кокосового пляцка: смак, що повертає у дитинство

Всі новини | 16.11.2025

Рецепт домашнього кокосового пляцка: смак, що повертає у дитинство
Кокосовий пляцок за галицьким рецептом - це смак домашнього затишку та традиційної випічки. Ніжний бісквіт, крем і щедра порція кокосової стружки створюють ідеальний гармонійний десерт. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт. Рецепт кокосового пляцка Для шоколадного коржа, необхідно:
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 150 г
  • сметана - 100 г
  • какао - 2 ст.л
  • борошно - 200 г
  • розпушувач - 1 ч.л
  • вершкове масло - 100 г
Інгредієнти для сирно-кокосової начинки:
  • кисломолочний сир - 600 г
  • цукор - 150 г
  • кокосова стружка - 150 г
  • яйця - 3 шт.
  • ванільний цукор - 1 шт.
  • шоколад - 100 г
  • олія - 20 г
Спосіб приготування В мисці з'єднуємо яйця з цукром та збиваємо міксером. Далі додаємо сметану, розтоплене масло, борошно, розпушувач, какао і замішуємо тісто на низьких обертах міксера. Тісто викладіть у форму, застелену пергаментом. Випікайте при 180 градусах 30 хв.

Приготування кокосового пляцка (фото: кадр з відео) Далі з'єднуємо сир, яйця, цукор, ванільний цукор збиваємо блендером. В кінці додайте кокосову стружку і перемішайте. Дістаньте тісто з духовки і викладіть на нього кокосову масу і рівномірно розподіліть. Випікайте ще 30 хв. Холодний пляцок змажте розтопленим шоколадом і зверху посипте кокосовою стружкою.

Рецепт кокосового пляцка (фото: кадр з відео)   Вас може зацікавити:

  • Гарбузові булочки з начинкою, які виходять дуже ароматні та пухкі
  • Соковитий м'ясний рулет, який завжди вдається
  • Рецепт гарбузового чізкейка, який здивує своїм смаком