Рецепт домашнього кокосового пляцка: смак, що повертає у дитинство
Кокосовий пляцок за галицьким рецептом - це смак домашнього затишку та традиційної випічки. Ніжний бісквіт, крем і щедра порція кокосової стружки створюють ідеальний гармонійний десерт.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.
Рецепт кокосового пляцка
Для шоколадного коржа, необхідно:
- яйця - 4 шт.
- цукор - 150 г
- сметана - 100 г
- какао - 2 ст.л
- борошно - 200 г
- розпушувач - 1 ч.л
- вершкове масло - 100 г
- кисломолочний сир - 600 г
- цукор - 150 г
- кокосова стружка - 150 г
- яйця - 3 шт.
- ванільний цукор - 1 шт.
- шоколад - 100 г
- олія - 20 г
Приготування кокосового пляцка (фото: кадр з відео)
Далі з'єднуємо сир, яйця, цукор, ванільний цукор збиваємо блендером. В кінці додайте кокосову стружку і перемішайте.
Дістаньте тісто з духовки і викладіть на нього кокосову масу і рівномірно розподіліть. Випікайте ще 30 хв.
Холодний пляцок змажте розтопленим шоколадом і зверху посипте кокосовою стружкою.
Рецепт кокосового пляцка (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Гарбузові булочки з начинкою, які виходять дуже ароматні та пухкі
- Соковитий м'ясний рулет, який завжди вдається
- Рецепт гарбузового чізкейка, який здивує своїм смаком