Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Пісні котлети без м’яса: як приготувати гречаники з простих продуктів

Всі новини | 22.11.2025

Пісні котлети без м’яса: як приготувати гречаники з простих продуктів
Гречаники - одна з найпопулярніших пісних страв української кухні. Вони ситні, ароматні, легко готуються і чудово замінюють м’ясні котлети. Страва чудово підйде тим, хто тримає піст. Як приготувати гречаники, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook. Інгредієнти (склянка 200 мл):
  • 1 склянка гречки
  • 3 картоплини
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 2 зубчики часнику
  • 1,5–2 ч. л. солі
  • чорний перець — за смаком
  • панірувальні сухарі
  • рослинна олія для смаження
Як приготувати гречаники: Промийте крупу, відваріть у несоленій воді до м’якості. Коли охолоне, розімніть, щоб вона стала клейкою. Натріть моркву, наріжте цибулю, подрібніть часник. Тушкуйте на олії до м’якості. Сиру картоплю натріть на дрібній тертці, вона допоможе "склеїти” масу. Поєднайте гречку, картоплю та овочі, посоліть, поперчіть й добре вимішайте. Сформуйте гречаники, обкачайте їх в сухарях. Обсмажте. Смажити на середньому вогні з двох боків до рум’яної скоринки. Гречаники добре поєднуються з овочевою підливою, грибним соусом, томатною пастою або салатом. Це корисна, бюджетна та поживна страва, яка підійде і для сімейного обіду, і для пісного меню. Вас може зацікавити:
  • Як ідеально запекти гарбуз у духовці
  • Найсмачніша морква по-корейськи
  • Мариновані печериці за простим рецептом