Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Яблучний зефір без цукру: смачний і корисний десерт з трьох інгредієнтів

Всі новини | 23.11.2025

Яблучний зефір без цукру: смачний і корисний десерт з трьох інгредієнтів
Домашній яблучний зефір - це легкий, натуральний десерт без доданого цукру, консервантів і барвників, який можна приготувати без спеціального обладнання. Потрібні лише яблука, желатин і мед. Рецептом приготування корисного смаколику ділиться РБК-Україна з посиланням на допис в Telegram Консервація та Кулінарія. Інгредієнти
  • яблука - 1 кг
  • желатин - 15 г
  • мед - 2 ст. л.
  • за бажанням: ванілін, кориця
Як приготувати Очистіть їх від шкірки й серцевини, наріжте шматочками та запечіть до м’якості. Дайте повністю охолонути. Розчиніть його, дотримуючись інструкції на упаковці. Змішайте яблучне пюре, желатин і мед. Збийте міксером або блендером до світлої повітряної маси, яка збільшиться в об’ємі. За бажанням додайте корицю чи ванілін,  вони підсилять смак.Перелийте масу у форми та поставте в морозильну камеру на 3–4 години. Чому це корисніше за магазинний зефір
  • без цукру, барвників і крохмалю
  • містить клітковину та пектин з яблук
  • природні антиоксиданти підтримують травлення
  • мед замінює рафінований цукор і додає корисні ферменти
Готовий зефір можна зберігати в морозилці або холодильнику. Подавати охолодженим, як легкий десерт або корисний перекус до чаю.   Вас може зацікавити:
  • Проста шоколадна паста, яку готують тисячі українців
  • Як ідеально запекти гарбуз у духовці
  • Трендове яблучне печиво з сиром