Запах зникне миттєво: 4 прості трюки для очищення кухонної губки
Кухонні губки стають ідеальним середовищем для розмноження бактерій, якщо їх не дезінфікувати регулярно. Саме тому після кожного використання необхідно ретельно промивати та віджимати губку, щоб мінімізувати накопичення вологи та залишків їжі. Експерти радять проводити глибоке очищення цього аксесуара для прибирання щонайменше кожні кілька днів.
Окрім регулярної дезінфекції, важливо знати, коли настав час замінити губку.
Фахівці наполегливо радять викидати її при перших ознаках пошкодження структури або появі неприємного запаху, оскільки це свідчить про активне розмноження мікроорганізмів. Оскільки ці інструменти контактують безпосередньо з посудом та продуктами, не варто ризикувати, забруднюючи всю кухню старою, брудною губкою. До слова, якщо ваша губка вже погана, великий вибір нових, гігієнічних засобів завжди є у категорії Господарські товари на Rozetka. 4 ефективні методи дезінфекції кухонної губки
Для очищення кухонної губки можна використовувати побутову техніку або прості інгредієнти, які завжди є під рукою. Залежно від обраного методу, вам знадобляться: оцет, окріп, посудомийна машина чи мікрохвильова піч.
Очищення окропом
Замочування кухонної губки в окропі - це ефективний спосіб вбити мікроби, які на ній залишаються.
Налийте чашку води у каструлю і доведіть її до кипіння. Як тільки вода закипить, покладіть губку всередину і за допомогою ложки притисніть, щоб вона повністю занурилася.
Кип'ятіть губку 5-7 хвилин, потім зніміть каструлю з вогню. Після охолодження води губку слід вийняти та віджати.
Дезінфекція за допомогою оцту
Оцет є чудовим побутовим засобом, що діє як м'який, природний дезінфектор.
"Це робить його ідеальним для очищення губок, і сам процес є надзвичайно простим", - цитує Кеті Кухун із клінінгової компанії Two Maids видання Martha Stewart.
Вам потрібно наповнити миску білим оцтом, повністю занурити губку і дати їй просочитися протягом 5-7 хвилин. Після цього губку слід вийняти, ретельно промити гарячою водою, віджати та залишити висихати на повітрі.
Використання посудомийної машини
Якщо ви звикли чистити кухонну губку щодня, можете просто помістити її у посудомийну машину разом із посудом. Співзасновниця бренду екологічно чистих засобів для прибирання та прання Humble Suds Дженніфер Парнелл стверджує, що це легкий спосіб швидко продезінфікувати губку. Помістіть губку на верхню полицю посудомийної машини, додайте мийний засіб і запустіть найдовший цикл із найвищим режимом сушіння.
Дезінфекція у мікрохвильовій печі
Мікрохвильова піч - чудовий і швидкий спосіб санітарної обробки губки. Цей метод не можна застосовувати для губок із металевими елементами, які зараз мають попит на Розетка та в інших онлайн-магазинах.
Вам потрібно промити губку водою і покласти її на посуд, придатний для мікрохвильової печі, не віджимаючи. Поставте губку в мікрохвильову піч на 90 секунд при високій потужності. Будьте обережні, вона буде дуже гарячою!
Після охолодження губку слід віджати та дати висохнути на повітрі. Обов'язково пам'ятайте: будь-які залишки мийних засобів у губці можуть викликати надмірну піну або навіть небезпечну ситуацію всередині мікрохвильової печі. Вас може це зацікавити:
- Як зрозуміти, що кухонну губку потрібно вже викинути
- Що краще використовувати для миття посуду - губку чи щітку
- Чому губки для миття посуду різного кольору