Папір для випічки витримує лише цю температуру: потім виділяються токсини
Папір для випікання спрощує приготування страв, запобігає пригоранню та значно полегшує миття форми чи дека. Однак експерти попереджають,що неправильне використання цього матеріалу може створювати ризики для здоров’я.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Onet.
З чого складається папір для випікання
Більшість паперу виробляють із целюлози, поверх якої наносять спеціальний захисний шар. Найчастіше це силікон - полімер, що запобігає прилипання продуктів. Інколи замість нього використовують кілон - суміш солей хрому та жирів.
Європейські норми суворо контролюють склад такого паперу, щоб він був безпечним для контакту з їжею. Але безпечним він залишається тільки тоді, коли використовується правильно.
Коли папір для випікання стає небезпечним
Основна помилка - перегрів. На кожній упаковці вказана максимальна температура використання, зазвичай 200–220°C. Перевищення цих показників може спричинити:
- виділення токсичних речовин
- неприємні запахи і підгоряння паперу
- у крайніх випадках навіть займання
- завжди дотримуйтесь температурних рекомендацій виробника
- не використовуйте папір у режимах із надвисокою температурою
- не розміщуйте листи паперу близько до нагрівального елемента
- не застосовуйте повторно
- 5 порад, щоб духовка зажди були чистою та відмінно працювала
- Простий спосіб, щоб їжа не прилипала до алюмінієвої фольги під час випікання
- Названо небезпеку алюмінієвої фольги, яку мало хто усвідомлює