Різдвяний штолен з трьома начинками: рецепт святкової випічки
Традиційний різдвяний штолен - це ароматна випічка з великою кількістю вершкового масла, родзинок та ароматних прянощів. Його можна приготувати з трьома начинка, які абсолютно не схожі між собою.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.
Рецепт штолена з трьома начинками
Інгредієнти на 3 штолени:
- родзинки - 400 г
- спеції для пряників - 10 г
- горілка - 200 мл
- молоко - 150 мл
- цукор - 1 ст.л для опари та 80 г для тіста
- дріжджі - 15 г
- борошно - 100 г та 470 г для тіста
- яйця - 2 шт.
- сметана - 50 г
- ванільний цукор - 10 г
- сіль - 0,5 ч.л
- масло - 250 г
- цукрова пудра - 400 г
- варення - 100 г
- какао - 1 ст.
- цукерки корівка - 7 шт.
Приготування штолена (фото: кадр з відео)
Після цього розділіть його на 3 частини, кожну з яких розкачайте і додайте окрему начинку.
Між штоленами на деко покладіть пергамент, щоб вони не прилипали один до одного. Випікайте при температурі 160 градусів 1 годину.
Рецепт штолена з трьома начинками (фото: кадр з відео)
Гарячі штолени змастіть вершковим маслом та посипте цукровою пудрою. Кожен штолен загорніть у пергамент і можна зберігати у холодильнику 3 тижні.
Рецепт смачних штоленів з трьома начинками (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
- Соковите куряче філе, яке готується кілька хвилин
- Найкращий рецепт намазки з сала до борщу, який готується всього 10 хв
- Варіант смачної вечері з м'ясом за 30 хвилин в духовці