Це безпечна температура їжі і напоїв: її не можна перевищувати - і ось чому
Галина Анохіна розповіла, що страви і напої треба вживати теплими, а їхня температура має бути не вищою 65 градусів.
"Якщо температура буде вищою, ніж 65 градусів, то можливі опіки. Причому є люди, які можуть навіть не відчувати опіків, а деякі спокійно ковтають майже окріп. Однак це небезпечно", - зазначила лікарка.
За її словами, дуже гарячу їжу та напої споживати не можна, тому що опіки стравоходу і шлунка підвищують ризик раку. Щодо холодної їжі та напоїв
"У шлунку все зігрівається. Тож холодна їжа та напої менш негативно впливають на травлення, ніж гаряче. У шлунку завжди є шлунковий сік, тому холодне він зігріє. З цим він краще справляється, ніж з гарячим", - розповіла професорка.
Втім, вона додала, що крайнощі неприйнятні, і ковтати "шматки льоду" не варто.
"Якщо ви візьмете шматочок вершкового масла з морозильної камери, покладете його на скибку хліба і в такому вигляді з’їсте, шлунково-кишковий тракт може негативно відреагувати на жир такої температури", - зазначила лікарка.
Натомість, якщо цей самий шматочок додати в теплу кашу і перемішати, жир із масла емульгується і краще засвоїться.
"Ви не відчуєте дискомфорту від того, що масло було крижаним", - резюмувала Анохіна. Раніше ми розповідали про 5 продуктів, які допомагають легко позбутися неприємного запаху з рота. Крім того, писали, як отримати максимум користі від тунця і назвали дієві способи.