Як корисно їсти гранат: топ-6 найкращих способів
Насіння граната соковите та злегка терпке, що додає пікантного смаку різноманітним салатам. Додайте його до міксу салатів або шпинату з великою кількістю овочів. Вони надають хрусткості, яскравого смаку та багато поживних речовин. Важливо, що якщо є індивідуальна непереносимість фруктових кислот або проблеми зі шлунком, то варто з’їдати невеликі порції. Змішайте у смузі
Додайте до блендера насіння, а не гранатовий сік, якщо хочете отримати більше клітковини з фруктів. Спробуйте поєднати їх з ананасом, бананом та йогуртом. Для одного смузі використовуйте приблизно 1/2 склянки насіння. Смузі вийде приємного кольору, корисним та ароматним. Десерти Гранат чудово підходить для десертів. Його можна додавати:
- у креми та йогуртові десерти - зерна дають кислотність і хрумкість
- до салатів із фруктів - добре поєднується з цитрусовими, ківі, бананом
- у випічку - як декор після випікання (під час випікання зерна втрачають соковитість)
- у желе та муси - можна використовувати як самі зерна, так і сік
- як топінг для морозива, панакоти, чізкейка
- гранатовий сік - 500 мл (без цукру)
- цукор - 1-2 ч.л (за смаком)
- сіль - дрібка
- за бажанням: часник, чорний перець, коріандр
Простий спосіб отримати антиоксиданти та клітковину, які містять гранати - це додати їх до свого сніданку. Зокрема, можна:
- посипати ними тост з авокадо
- додати їх до вівсянки
- змішати з сиром та іншими фруктами, наприклад, ягодами
Крім того, можна висушити насіння граната в духовці, поки вони не стануть хрусткими. Далі їх можна їсти замість снеків. Як вибрати солодкий гранат
Плід має бути насиченого червоного кольору з блискучою шкіркою. Коли зерна достигають, вони "виштовхують" шкірку, тому вона стає більш рельєфною. Візьміть кілька плодів однакового розміру й оберіть найважчий. Важчий гранат означає, що маж більше соку й стигліші зерна.
Щоб очистити гранат, дотримуйтесь таких порад:
- ножем надріжте шкірку вздовж периметра, щоб розділити її на дві половинки
- можна покласти гранат у миску з водою, це запобіжить розбризкуванню соку
- можна витягувати насіння у воді або покласти зрізи насінням вниз на дошку та вдарити по них великою ложкою чи іншим кухонним приладдям, щоб видалити насіння
- якщо є біла серцевина, видаліть її, бо вона гірка
Одна склянка зернят граната містить:
- калорії - 144
- жири - 2 г
- вуглеводи - 32,5 г
- клітковина - 7 г
- білок - 2,9 г
- вітамін С - 17,7 мг
- кальцій - 17,4 мг
- Чим корисний гранатовий сік
- 6 продуктів, які містять приховану плісняву, хоча виглядають цілком нормально
- 5 доступних продуктів, які треба їсти для підтримки імунітету взимку