Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Буженина на Різдво, від якої всі будуть в захваті: покроковий рецепт

Всі новини | 13.12.2025

Буженина на Різдво, від якої всі будуть в захваті: покроковий рецепт
Домашня буженина з ароматною глазур’ю вражає поєднанням соковитого м’яса та хрусткої золотистої скоринки. Покрокові інструкції допоможуть навіть новачкові досягти ідеальної текстури та насиченого аромату. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка. Рецепт буженини на Різдво Інгредієнти:
  • ошийок свинячий - 3 кг
  • сіль - 2 ст.л
  • чорний перець - 1 ст.л
  • сушений часник - 1 ст.л
  • приправа для мʼяса - 2 ст.л
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • цибуля фіолетова - 2 шт.
  • морква - 3 шт.
  • часник - 3 головки
Для глазурі потрібно:
  • гранат - 2 шт.
  • цукор - 3 ст.л
  • кориця - 1 паличка
  • вершкове масло - 20 г
Спосіб приготування У форму до буженини додайте спеції, накрийте харчовою плівкою та залиште маринуватись в холодильнику на 5 годин.

Маринування буженини (фото: кадр з відео) Моркву та цибулю наріжте великими кільцями. Часник розріжте навпіл і викладіть у в форму для випікання. Поверх викладіть м'ясо та влийте 200 мл води. Випікайте при 170 градусах 2,5 год. Для глазурі в блендері збийте насіння гранату. Масу процідіть через сито та додайте цукор. Доведіть до кипіння, додайте корицю та вершкове масло. Готуйте до загущення. 

Рецепт соковитої запеченої буженини (фото: кадр з відео) М'ясо дістаньте з форми, викладіть на деко, застелене пергаментом. Полийте глазур'ю та випікайте ще 15 хв при 200 градусах.

Рецепт соковитої буженини з глазур'ю (фото: кадр з відео)   Вас може зацікавити:

  • Три варіанти брускетів, що стануть хітом вашого застілля
  • Смачний картопляний шашлик з м'ясом для зимових свят
  • Найкращий рецепт намазки з сала до борщу, який готується всього 10 хв