Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Медово-маковий пляцок на Різдво: рецепт святкового десерту

Всі новини | 14.12.2025

Медово-маковий пляцок на Різдво: рецепт святкового десерту
На Різдво можна приготувати традиційний медово-маковий пляцок. Поєднання ароматного меду, маку та ніжного тіста робить його улюбленою стравою святкового столу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт. Рецепт медово-макового пляцка  Для макового коржа потрібно:
  • мак мелений - 125 г
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 150 г
  • манна крупа - 60 г
  • яблука натерті - 200 г
  • вершкове масло - 60 г
  • розпушувач - 10 г
Інгредієнти для медового коржа:
  • мед - 65 г
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 150 г
  • сода - 1 ч.л
  • борошно - 175 г
Список продуктів для крему:
  • сметана 20% - 900 г
  • цукор - 140 г
  • загущувач до вершків - 8 г
Спосіб приготування Для макових коржів спочатку потрібно збити яйця з цукром до утворення пишної маси. Окремо з'єднайте манку з перемеленим сухим маком і додайте до збитих яєць. Додайте ще натерті яблука, розтоплене масло і ретельно перемішайте.  Перекладіть масу у форму, застелену пергаментом. Випікайте при 175 градусах 20 хв.

Приготування макового коржа (фото: кадр з відео) Для медових коржів до яєць додайте цукор, мед та соду. Збийте міксером до однорідної пишної маси. Всипте борошно та замішайте тісто. Перекладіть у форму та випікайте при 175 градусах 20 хв.

Приготування медового коржа (фото: кадр з відео) Кожен корж розріжте навпіл. Для крему до сметани додайте цукор, загущувач і збивайте до утворення пишної маси. На низ покладіть медовий корж і змажте його кремом, далі макові коржі і знову медовий.

Рецепт медово-макового коржа (фото: кадр з відео)   Вас може зацікавити:

  • Горішки зі згущенкою без спеціальних форм
  • Мандаринове тірамісу всього за 10 хв
  • Смачний торт з вишнями без випічки, який готується з кількох інгредієнтів