Gazeta.vn.ua
← Назад до новин

Найріздвяніше печиво з дитинства: бюджетний рецепт із трьох інгредієнтів

Всі новини | 18.12.2025

Найріздвяніше печиво з дитинства: бюджетний рецепт із трьох інгредієнтів
Запах домашньої випічки - один із головних символів Різдва. Приготувати смачне печиво до цього свята дуже легко. Рецептом приготування різдвяного печива ділиться РБК-Україна з посиланням на допис у Зошиті Рецептів на Facebook. Інгредієнти для печива Для тіста:
  • 200 г смальцю
  • 200 г сметани
  • 450 г борошна
  • 2 ст.л. маку
Додатково:
  • цукрова пудра
  • білок
  • цукор
  • подрібнені горіхи
Покроковий рецепт приготування  Основою тіста є всього три інгредієнти - смалець, сметана та борошно. Завдяки такому поєднанню печиво виходить особливо хрумким, розсипчастим і водночас ніжним. А невеликі доповнення у вигляді маку, цукру чи горіхів дозволяють зробити одразу кілька варіантів із одного тіста. Для приготування спочатку до просіяного борошна додають смалець і перетирають руками до стану крихти. Далі вводять сметану та замішують м’яке, податливе тісто. Його ділять на дві частини: в одну додають мак, іншу залишають без добавок. Обидві частини загортають у плівку та відправляють у холодильник приблизно на дві години, саме охолодження робить тісто ідеальним для формування. Після цього тісто розкачують тонким шаром, вирізають формочками та випікають у духовці, розігрітій до 180 градусів, близько 15-20 хвилин - до легкої рум’яності. Макове печиво після охолодження обкачують у цукровій пудрі. Другий варіант перед випіканням змащують білком і посипають цукром та подрібненими горіхами. Готове печиво виходить напрочуд ароматним, хрумким і дуже домашнім. До того ж рецепт вважається одним із найбільш бюджетних - без масла, дорогих начинок чи складних інгредієнтів.  Вас може зацікавити:
  • Рецепт домашнього хлібу без замісу
  • Пиріжки з капустою в духовці
  • Пиріжки з цибулею і яйцем за рецептом наших бабусь