Найкращий сир для пасти, який зробить її ідеальної
Паста стає справжнім делікатесом, якщо додати до неї сир чедер. Названо декілька причин, чому цей сир ідеально поєднується зі стравою.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Еating well.
Чому чедер найкраще підходить для пасти
Ідеальна текстура, що плавиться
Коли чедер плавлять на слабкому вогні, він стає неймовірно гладким і тягучим. Крім того, з ним легко працювати - він достатньо твердий для натирання на тертці і стійкий до зернистості. Щоб соус був гладким і не "тягнувся", змішуй чедер з більш нейтральними сирами (моцарела, гауда) або додавай трохи вершків/молока й тертий сир всипай поза прямим вогнем.
Добре поєднується з іншими сирами
Чедер добре поєднується з іншими сирами у сирній пасті. Він дає насичений смак і щільність, а м’якші або більш ароматні сири його балансують. Практичні поєднання:
- чедер + крем-сир - ніжна текстура, пом’якшення солоності
- чедер + моцарела - тягучість і м’якість, менш різкий смак
- чедер + блакитний сир - виразний акцентний смак
Не переварюйте пасту Паста, зварена al dente, виходить злегка твердувата. Якщо переварити:
- крохмаль надмірно желатинізується
- структура руйнується, паста стає м’якою й "ватяною"
- з’являється клейкість
- Скільки солі потрібно для ідеальних макаронів
- Як обрати ідеальні макарони в магазині та які купувати не потрібно
- Поширена помилка, яку роблять майже всі під час варіння макаронів