Російська ракета залетіла на територію Польщі: Варшава відреагувала

У неділю, 24 березня, під час атаки по Україні російська ракета залетіла на територію Польщі. Варшава вимагатиме від РФ пояснень з порушенням повітряного простору країни.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Польщі у соцмережі Х.

“Польща вимагатиме від Росії пояснень у зв’язку з черговим порушенням повітряного простору країни. Перш за все, ми закликаємо Російську Федерацію припинити авіаатаки терористів на жителів і територію України”, – йдеться у повідомленні міністерства. 

Крім того, очільник Бюро національної безпеки Польщі Яцека Сівера заявив, що країна повідомила про інцидент союзникам по НАТО. Сівера також  обговорив ситуацію з очільником польського Міноборони Владиславом Косіняк-Камишом. 

“Негайно поінформовано Головнокомандувача ЗСУ. Альянсу також надали інформацію про перебіг ще одного інциденту порушення кордону НАТО бойовими засобами Російської Федерації”, – наголосив він.

Нагадаємо, сьогодні у Польщі в небо знову підіймали винищувачі F-16 під час ракетної атаки РФ на Україну Окрім військових літаків Польщі, також були залучені й союзні судна. 

Згодом стало відомо, що під час атаки російська ракета залетіла на територію Польщі. Об’єкт увійшов до польського простору в районі міста Осердув (Люблінське воєводство) і залишався там 39 секунд.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *