Зарплати військових: як зміняться виплати від 1 травня

Зарплати військовим Збройних сил України у травні 2024 року не зміняться. Проте бійцям, які перебувають на передовій 30 днів, від 1 квітня впровадили додаткову доплату в розмірі 70 тисяч гривень.   

Про це пише OBOZ.UA.

“На виконання спільної ініціативи Верховної Ради й уряду сьогодні встановили доплату в розмірі 70 тис. гривень для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії”, – заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як розповіли у Сухопутних військах ЗСУ, розмір грошових виплат командира бригади Сухопутних військ становить 50 173 грн (без додаткової винагороди), розмір зарплати стрільця – 20 586 грн (без додаткової винагороди).

Стрілець у Сухопутних військах отримував минулого року у тилу трохи більше 40 тис. гривень, а якщо безпосередньо був залучений до бойових дій – 113 тис. гривень.

Зарплата військового складається з грошового забезпечення, яке військові отримують відповідно до своєї посади, та грошової винагороди, яку встановлено за ініціативи президента на період воєнного стану.

Нагадаємо, консульства України припиняють надання послуг чоловікам призовного віку (документ).

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *