Шойгу анонсував ЗРК С-500 для російської армії: характеристики озброєння

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що 2024 року до армії надійдуть перші зразки ЗРК нового покоління С-500 у двох модифікаціях.

Про це повідомляють російські засоби масової пропаганди

“Цього року до військ надійдуть: перші зразки зенітної ракетної системи нового покоління С-500 у двох модифікаціях – зенітні ракетні комплекси дальньої дії та комплекси протиракетної оборони, зенітні ракетні комплекси С-400, С-300В4, Бук-М3, Тор-М2У, радіолокаційні станції нового покоління”, – заявив Шойгу.

Очільник Міноборони РФ також анонсував збільшення удвічі 2024 року постачання до війська зенітних ракетно-гарматних комплексів “Панцир”.

С-500 – характеристики

Як заявляють росіяни, комплекси С-500 – нове покоління зенітних ракетних систем, у якому передбачається застосування принципу роздільного вирішення завдань, а саме знищення балістичних і аеродинамічних цілей.

Читайте провідні новини дня:

Основне завдання С-500 – боротьба з бойовим оснащенням балістичних ракет середньої дальності, а за необхідності – і міжконтинентальних балістичних ракет на кінцевій ділянці траєкторії, і в певних межах – на середній ділянці. Передбачається прикриття цими ЗРК окремих регіонів, великих міст, промислових об'єктів та пріоритетних стратегічних цілей.

Також серед завдань С-500 – знищення гіперзвукових крилатих ракет, літаків та БПЛА, як звичайних висотних, так і гіперзвукових ракет, низькоорбітальних супутників та космічних засобів ураження, що запускаються з гіперзвукових літаків, ударних гіперзвукових БПЛА та орбітальних платформ.

Нагадаємо, влітку 2021 року Міноборони РФ інформувало, що військові провели випробувальні бойові стрільби з новітньої системи С-500 “Прометей” по швидкісній балістичній цілі на полігоні в Астраханській області. Традиційно росіяни стверджували, що ця зброя не має аналогів у світі.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *