“Битва” за Київ між КМВА і КМДА: що відомо про скандальний поділ влади

У парламенті створено тимчасову спеціальну комісію, яка вирішує, як же поділити повноваження між головою Київської міської державної адміністрації, а це — Віталій Кличко, та головою Київської міської військової адміністрації, а це — Сергій Попко. 

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Інни Боднар. 

У приміщенні комітетів Верховної Ради штовхаються і сваряться депутат народний і депутат Київради. Столичний депутат заважає пройти народному. Бо теж хоче пройти, а його не пускають. Депутата Київради звати Дмитро Білоцерківець. Згодом у своєму дописі він пояснив, що у такий недипломатичний спосіб намагається відстояти інтереси киян.

Говорити тихіше просить народний депутат Віталій Безгін. Події у холі пояснює так: “Ви, коли по парку гуляєте, іде господар і чихуахуа йде. Вона, якщо хоче вас за джинси вкусити — ви будете на неї кидатися чи з господарем говорити. Тому будемо раді бачити Віталія Кличка”. 

Віталія Кличка раді бачити на засіданні парламентської тимчасової спеціальної комісії. Намагаються вирішити, як же поділити владу між головами Київської міської державної адміністрації і Київської міської військової адміністрації.
У столиці на цих посадах різні люди. Де закінчуються повноваження голови КМДА — Кличка, а починаються повноваження голови КМВА  — Попка? Як написано у порядку денному, питання вивчатимуть на основі практичних кейсів. І ці кейси — це відео з Мережі.

“Мені важко зрозуміти, де межа відповідальності, коли припиниться відповідальність державної адміністрації і починається військова адміністрація. Як вирішуються питання на тому чи іншому рівні?  Хотів запитати у Кличка і Попка. А їх немає. У заступників запитаю — як ви розмежовуєте”, — каже Віталій Безгін.

“У Києві незрозумілий дуалізм. Самоврядні повноваження вирішує КМВА, але це не зовсім узгоджено законом”, — каже заступник київського міського голови Володимир Бондаренко.

Зі своїми картинками на засідання ТСК прийшли представники від громадськості. Це — фото Поштової площі. Точніше того, що під нею.

“Вона аварійна, колони аварійні. Воно стоїть на соплях. Якщо воно впаде — хто понесе відповідальність і сяде в тюрму”, — кажуть вони. 

На засіданні є в.о. очільника метрополітену. Це колишній головний інженер підприємства, який пішов на підвищення, коли шеф звільнився через корупційний скандал. Віктор Вигівський запевняє, що метро — під контролем. Станції “Почайна” і “Тараса Шевченка” — вже втомилися офіційно пояснювали — на ремонт не закриваються. А станцію “Поштова площа”, особисто гарантує, не затопить.

Чи відкачують воду під “Поштовою площею” — дискусія перетворилася на скандал.

Зрештою постановили — всією комісією сходити під “Поштову площу” і подивитися, стоїть там вода чи ні.
А як же поділити повноваження між Кличком та Попком — домовилися продовжити домовлятися наступного разу.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Хто головніший: Кличко чи Попко? Скандальна битва за владу над столицею!

Нагадаємо, скандали навколо метрополітену в Києві не вщухають. Після виникнення аварійної ситуації в тунелі біля станції “Деміївська” одразу шість станцій на синій гілці опинилися відрізаними від міста — до кінця літа мешканці Теремків будуть без метро.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *